Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi’nde yedi katlı bir inşaatın dördüncü katına asılan bombalı olduğu görüntüsü verilen pankart polisi alarma geçirdi. İndirilen pankarttaki düzenekte pet şişelerin içine torpil, çakmak gazı ve tiner konulduğu belirlendi.

Olay, Öztrak Caddesi Doğramacı Sokak üzerindeki 7 katlı bir inşaatta meydana geldi. İnşaattan üzerinde bir sol örgüt adı ve bölücü slogan bulunan pankartı gören çevredekiler durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede gelen ekipler, üzerlerine çelik yelek giydi ve otomatik silahlarla çevre güvenliğini alarak, Öztrak Caddesi ile Doğramacı Sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bomba imha uzmanı talep edilirken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, ekiplerini bizzat yönetti. Kısa sürede gelen bomba imha ekibi, özel kıyafetini giyerek ellerinde otomatik tüfek bulunan polis ekipleri ile birlikte inşaatta incelemelerde bulundu.

Kalabalık film gibi izledi


Polis ekipleri inşaatın bütün katlarını kontrol etti. İnşaatta kimsenin olmadığı belirlenince, bomba imha uzmanı, aşağıya sarkıtılan pankartın iki ucunda piknik tüpü olduğunu ve pet şişelerin içinde ise molotofkokteyli, torpil, çakmak gazı ve tiner olduğunu belirledi. GAZDAŞ ekipleri, tedbir amaçlı bölgedeki gazı keserken, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi. Meraklı kalabalık ise yaşananları film gibi izledi.

Polis kamera kayıtlarını inceliyor

Bomba imha uzmanı tarafından yapılan kontrolün ardından 4’üncü kata asılan pankart, ipi kesilerek indirildi. Pankart ve piknik tüpleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelendi ve detaylı inceleme için düzenekler kriminal laboratuvarına götürüldü.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik ve MOBESE kamarası kayıtlarını incelemeye aldı.