Erzincan Kızılay şube başkanı Yrd. Doç Dr. Ferit Bayata Türkiye Kızılay Derneğinin yapmış olduğu algı araştırması sonuçlarını açıkladı.
Bayata yapılmış olan araştırma sonuçlarını şu açıklama ile sundu; “Geçtiğimiz ay Türkiye Kızılay Derneği özel bir şirketle yapmış olduğu bir algı araştırmasının sonuçları yayınlanmıştır.Bu sonuçlar neticesinde çok olumlu neticeler elde ettiğimiz için bunu Erzincan halkımızla paylaşmak arzusunda bulunduk.Türkiye Kızılay Derneği yapmış olduğu bu algı araştırmasında genel merkezimiz tarafından yaptırılmış olup, kamuoyunun ve halkımızın takdirine mazhar olduğunu 26 ilde 4 bine yakın bir dernek üzerine anketimiz yapılmış bulunmaktadır ve 91,8 ile en başarılı yardım kuruluşu olarak Türkiye Kızılay Derneğini görmüş bulunmaktayız.Tabi bu başarının da hükümetimizin ve genel başkanımız Ahmet Lütfi Akar Bey’in de çok büyük bir emeği vardır.Malumunuz olmak üzere Ahmet Lütfi Akar Beyefendide aynı zamanda hemşerimizdir kendisi .Buda Erzincanlılar için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Türkiye Kızılay Derneği en başarılı yardım derneği olmasının yanı sıra başka değerli sonuçları elde etmiş olmaktayız.
Bizim anketörlerimiz tarafından sorulmuş olan en olumlu cevaplar aldığımız sorulardan bir tanesi de Afet ve Felaket durumlarında insanlara destek olmak üzere faaliyette bulunan yardım kuruluşlarından hangilerinin isimlerini hatırlıyorsunuz sorusuna % 80 ile Türkiye Kızılay Derneğinin olduğunu görmekteyiz.Aynı zamanda yardım kuruluşlarını ne ölçüde başarılı bulduğunuzu lütfen belirtiniz sorusuna ise % 83 ile Türk Kızılay Derneğinin başarılı bir dernek olduğunun sonuçlarını almış bulunmaktayız.
Bu günde malumunuz olmak üzere Edirne meydana gelen sel felaketindeki oradaki felaketzedelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Anında müdahale etmiş bulunmaktayız.Erzincan dan da yine Edirne’de ki afetzedelere buradan malzeme göndermekteyiz.Bu arada Türk halkına ve memleketimiz Erzincan’a da derneğimize ve kuruluşumuza göstermiş olduğu bu teveccühten ötürü teşekkür ederim.”dedi.