Muğla’nın Bodrum ilçesinde Eğitim Sen Bodrum Şubesi , Bodrum Birleşik Haziran Hareketi ve HDP dün Bodrum Belediye Meydanı’nda Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için toplandılar.
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden bir yıl geçtiğini belirten gruptakiler adalet istediklerini söylediler. Aynı konu için toplandığını belirten 3 grup ayrı ayrı basın açıklaması okudular. Yaklaşık 100 kişilik grupta bulunanlar adına Ahmet Paksoy Eğitim Sen adına, Bülent Erman Eren Birleşik Haziran Hareketi ve Nihat Gençosman HDP adına birer basın açıklaması okudular.
Basın açıklamaların aralarında sık sık Ak Parti hükümetini eleştiren sloganlar atan grup ellerinde ise ‘Soma İçin Adalet’, ‘Soma Madencisi Yalnız Değil’, ‘Tüm Sorumlular Yargılansın’ gibi yazılar yazan dövizlerle de tepkilerini gösterdi. Yaklaşık bir saat süren anma gösterisi olaysız bir şekilde biterken, bölgeden geçen bazı turistlerinde protestocuları şaşkın bakışlarla izledikleri gözlerden kaçmadı.