Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile iş adamlarına yönelik, işini geliştirmek, kendi işini kurmak isteyenlerin KOSGEB’in hibe ve desteklerinden faydalanabilmelerine imkân sağlayan bilgilendirme toplantısı, ATSO konferans salonunda gerçekleştirildi.
KOSGEB destek ve hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısına Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, OSB Müdürü Yüksel Önal, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, ATSO Meclis üyeleri, oda üyeleri, girişimciler ve girişimci adayları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, destek alabilecek projeler yapılması konusunda çağrıda bulunarak; “Biz devletin bu tür desteklerinden bugüne kadar yeterince destek aldığımızı söyleyemeyiz. Son 2 yıldır özellikle 1200 gencimize girişimcilik sertifikası verdik. Bu işlerden bihaber olmayalım, duyarlı olalım. Devlet reel sektörün canlanması için vermiş olduğu bir destektir. Projeyi yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar var. Havadan sudan projelerle gelinirse proje geçmez. Ayağı yere basan proje yaparsak kolayca destek alabiliriz. Takıldığınız konularda bize gelebilirsiniz. Biz sizin rehberiniziz, takıldığınız yerde sizin önünüzü açmak için varız. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin emrindedir. Maksimum Türkiye ortalaması üzerinden Adıyaman çıtayı yüksek tutarsa ben daha çok mutlu olurum” dedi.
KOBİ Proje Destek Programını sunumla destekleyerek anlatan KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, “KOBİ Proje Destek Programının uygulanması 2 noktaya dayalıdır. KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek, diğer konu başlığı ise KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi. İşletmeler belirlenen konulardan sadece biri için başvuru yapabilecektir. Çağrı açılışı 30 Ocak 2015’te başlamış olup 20 Mart 2015 tarihinde son bulacaktır. Destek üst sınırı 150 bin TL’dir. Adıyaman’da ve bu bölgede kurumsallaşma noktasında ve basamak atlama noktasında aile şirketlerinin ciddi sıkıntıları var. Ben her işi biliyorum diyen insan bence hiçbir şey bilmiyordur. Yani bir firma sahibi şirketin hem muhasebesiyle, personelle, satışıyla uğraşıyor. Böyle bir mantık günümüzde artık yok. Bu vesileyle artık kurumsallaşmanın şart olduğu bir devirde yaşıyoruz. Mevcut yeni bir marka çıkardığınız taktirde ilk olarak insanlara bunu benimsetmeniz lazım. Benimsetme de belli bir kalite seviyesine ulaşmakla olur. İlk önce insanlara benimsetmek istediğiniz markanın kalitesini benimsetmeniz lazım. Artık projesiz hiçbir iş olmuyor ve kuralları devlet belirliyor. Çünkü önceden az firma vardı talepte ona göre az oluyordu. Artık Türkiye’de KOBİ ölçeğinde milyonlarca firma var. Bunlardan mücadele etmek için zamanla yarışmanız lazım. Eleme usulü olabilmesi için bu tarz projelerin bürokrasiden geçmesi lazım” şeklinde konuştu.
Destek programları konusunda detaylı bir bilgi veren KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırarak konuşmasını tamamladı.