Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktkin’e merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen GAP Oscarları Ödül Töreni’nde kamu kaynaklarını etkin kullanımı ve kamu hizmetleri sağlarken yürüttüğü başarılı halkla ilişkiler faaliyetlerinden ötürü “En Başarılı Vali” ödülü verildi.
Programı nedeniyle Adıyaman Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen ödül törenine gidemeyen Vali Çomaktekin’in yerine ödülü almak üzere Adıyaman’a Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ile İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık gitti.
GAP Gazeteciler Birliği gibi bölgesinde etkin ve önemli rol oynayan bir sivil toplum kuruluşu tarafından ödüle layık görülmesinin kendisini onurlandırdığını ve mutlu ettiğini, 20 yılı aşan meslek yaşantısı boyunca daima görev yaptığı şehirlerde halkla samimi bir diyalog kurmayı ilke edindiğini belirten Vali Çomaktekin, sürekli olarak halkımıza daha iyi hizmet sağlama anlayışı ile görevini icra etmeye gayret gösterdiğini vurguladı.
Çomaktekin, ayrıca görev yaptığı yerlerde kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımına özen göstererek, vatandaşlarımızın alın teri olan vergilerden oluşan bu kaynakları yerinde harcamalar ile hizmete dönüştürmek için çalıştığını da dile getirdi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun da katıldığı ödül töreninde Vali Çomaktekin’in kendisinden Hz. Ali’nin ‘Çalışanlar kötülük düşünmeye vakit bulamazlar. Çalışmayanlar ise kendilerini kötülükten alıkoyamazlar’ sözlerini hatırlatmasını istediğini anlatan Vali Yardımcısı İrfan Demiröz de, “Masumların sığınak şehri, efsane aşkların yaşandığı ve efsane çalışmaların yürütüldüğü, Türkiye Cumhuriyetinin doğum yeri, demokrasinin başkenti, şehzadeler şehri Amasya’dan, siz GAP’ın fatihlerine, huzurun ve medeniyetin şehri Adıyaman’a ve tüm dünyaya kucak dolusu sevgi getirdim. Geliniz demokrasinin ödüllerini de Amasya’da verelim ifadelerini kullandığını söyledi.