Şanlıurfa Piazza AVM’de düzenlenen etkinlikte, Özel İlgi Okulları öğrencileri sahneledikleri Mehteran Takımı gösterisi ve hazırladıkları sergi ile büyük beğeni topladı.
Şanlıurfa’da kentin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine ev sahipliği yapan Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bu kez küçük öğrencileri ağırladı. Özel olarak hazırlanmış mehteran giysileri, başlarındaki kırmızı kasketleri ve yapay bıyıklarıyla oluşturdukları Mehter Takımı ile Şanlıurfa Piazza AVM’yi şenlendiren Özel İlgi Okulları öğrencileri, başarılı gösterileriyle büyük ilgi gördü.
Öğrencilerin hazırladığı sergide; Osmanlı hükümdarlarının resim ve fotoğraflarıyla, seramik atölyesinde hazırlanan özel tasarımlı eserler de yer alırken, etkinlik alanında konser veren Mehter Takımında yer alan öğrenciler, kostümlerinin yanı sıra başarılı performanslarıyla da göz doldurdu. Savaşta askere cesaret vermek düşmanı korkutmak, barışta ise askeri ruhu canlı tutmak amacıyla kurulan askeri bir bando olan Mehteran Takımı’nı başarıyla canlandıran öğrencilerin aileleri, etkinlikte hatıra fotoğrafı çekti.
Etkinlik sonunda okul yöneticileri, tarih dersinde işlenen konuları öğrencilere yaşayarak öğretmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, etkinliğe ev sahipliği yapan Piazza AVM yöneticilerine teşekkür etti.