Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci kuruluş yıldönümü Manisa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Manisa Emniyet Müdürlüğü personeli kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanındaki Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunduktan sonra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ettiler.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Emekli polisler, emniyet personeli ve engelli öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açıklama yapan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, “Bugün Polis Teşkilatının 170’inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu sene İstanbul’da savcının şehit olması ve iş yoğunluğu nedeniyle resepsiyon gerçekleştiremedik. Bu sene sönük geçmesine rağmen emniyet teşkilatı olarak yoğun çalışıyoruz. Bu yoğunluğun seçime doğru daha da artacağını biliyoruz. Biz Polis Teşkilatı olarak halkımızın her zaman huzur ve güven içinde yaşaması için mücadele ediyoruz. Bu da çok gerçek. Polisimiz çok yıpranıyor. Biz diyoruz ki diğer memurlarla aynı maaşı alalım ama fazla mesai şekli değişsin. Polisler ne kadar çalışıyorsa o kadar para alsınlar. Bu vesileyle polislerimizin sıkıntısını bildirmiş olayım. Polis Teşkilatı gerçekten özverili bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlardan özellikle trafikçilere yardımcı olmalarını istiyoruz. İnsanlar ehliyetsiz araç kullanıyor, ceza yediği zaman buna itiraz ediyor. Bizler vatandaşlara eziyet vermek için çalışmıyoruz.” dedi.
CEREN’DEN TKDK’YA YAPILAN OPERASYON AÇIKLAMASI
TKDK Manisa İl Koordinatörlüğüne yapılan operasyon ile ilgili konuşan Ceren, “Türkiye genelinde terör örgütü olarak iddianame kabul edildi. Bundan sonraki çalışmalarımız terör örgütüne yardım ve yataklık veya örgüt üyesi olmaktan çalışma yapacağız. İşlemleri buna göre gerçekleştireceğiz. Bundan dolayı bu işte devam eden varsa, lütfen hemen ayrılsın. İleride adli cezalarla karşı karşıya kalırlar.” diye konuştu.
Törenin ardından öğrenciler Manolya Meydanı’nda yayalara ve sürücülere broşür dağıttı.
MANİSA VALİSİNE ZİYARET
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti. Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, “Her zaman yanımızda oldunuz ve polis teşkilatını her zaman desteklediniz. Bu sayede çok güzel görevler yaptık. Büyük ölçüde şehre huzur ve güven getirdik. Tabi bu yeterli değil daha da yapacaklarımız var.” dedi.
EMNİYET İŞİNİ İYİ YAPIYOR
Polis Teşkilatının 170’inci yılını kutladıklarını belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Bu rakamlar her zaman çok önemli. Yani bir kuruluşun 170 yaşına basması bu kuruluşun ne kadar köklü, ne kadar kurumsal, ne kadar belli prensipler üzerine oturmuş bir kuruluş olduğunu ifade eder. Yani 170 senedir sarsılmadan yoluna devam etmiş. Şöyle baktığımızda emniyet asayiş açısından tek sorunlu biz değiliz ufak tefek sorunlarımız oluyor her yerde olduğu gibi. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim emniyet ve jandarma teşkilatımız işini iyi yapıyor. Çok şükür yüzümüzü kızartacak bir durumla bizi karşılaştırmadılar ve Türkiye çapında mesai olarak en uzun görev yapan polis teşkilatlarından birisiyiz. Çünkü Ankara’dan bakıldığında Manisa’yı huzurlu illerden sayıyorlar. Polis mevcudunu daha ihtiyacı olan yerlere kaydırıyorlar. Bizim polis mevcudumuzu biraz sınırlı tutuyorlar. Bu iyi bir durum, huzurlu bir şehirde oturuyor olmak iyi bir durum. Ama emniyet teşkilatımızın işini zorlaştırdığı da ortada. Bu zorluğa rağmen gerçekten 24 saat itibariyle herkes yataklarında uyurken işinin başında olan ve bize bu huzuru temin eden amirine memuruna herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“OLUMLU SONUÇLAR ALDIK”
Son zamanlarda birkaç konunun üzerine özellikle düştüklerini ifade eden Vali Bektaş, “Birincisi, bu motosiklet sürücülerinin kask takmasının temine dönük çalışmalarımız. Burada ciddi bir başarıyı yakaladık. Bazı tepkilerde oldu ama sonuçta yapılan işin doğruluğu, tepkileri ortadan kaldırdı ve çok olumlu sonuçlar aldık. Doktorlarımızdan teşekkür alıyoruz. Kask takıldığında meydana gelen kazalarda ciddi yaralanmalar olmamasından dolayı doktorların işi azaldığı için bize teşekkür ediyorlar. Ailelerden ciddi anlamda teşekkür alıyoruz. Kamuoyundan teşekkür alıyoruz. Kısa süre içerisinde bu büyük bir başarıdır. En azından biz burada emniyetimizle aynı düşüncedeyiz hiç kimseye ceza verme niyetinde değiliz. Böyle bir hevesimiz yok. Yalnız insanların sadece kask takmadığı için beyin travması geçirmesi ve ölmesini istemiyoruz. Bu kadar basit. Bana bir istatistik gösterdiler, geçen senenin ilk üç ayı ile bu senenin ilk üç ayını kıyasladığımızda geçen sene beş tane ölümlü trafik kazası olmuş motosikletlerle ilgili bu sen ölümlü trafik kazamız yok bu kadar net, açık, doğru iş yapılmıştır ve bunu biz yaptık diye övünmemeliyiz herkesin yapması gerekiyor. Beş tane gencimiz boşu boşuna hayatını kaybetti.” şeklinde konuştu.
Yaptıkları bir diğer uygulamanın halka açık ortamlarda, vatandaşlardan ciddi anlamda bir uyuşturucu şikâyeti aldıklarından bahseden Vali Bektaş, “Bu konuda da epey yüklendik, polis arkadaşlarımızda ciddi emek verdiler ve o şikâyetlerin çok azaldığını sizlerde görüyorsunuz, bizde görüyoruz. Arazide, sokakta polis var artık. Sokağı kimseye teslim etmek niyetinde değiliz. Bu işin sokak kısmı önemli ölçüde çözüldü. Ciddi yakalamalar oluyor. Ciddi anlamda bu konuda düzen sağlandı. Fakat işin esasıyla ilgili çalışmalar yani ana mekanizmalar uyuşturucunun getirilişi, dağıtılış sistematiğinin bozulması konusunda çalışmalarımız devam ediyor devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Bir diğer konunun ise kamera takılma mevzusu olduğunu kaydeden Vali Bektaş, “Bu konu da ciddi tartışmalara sebep olmuştu. Doğrusu biraz bizi de yormuştu. Fakat netice itibariyle yapılan doğru bir işti. Sırf kameralar nedeniyle çözdüğümüz birçok olay var. Bu Akhisar’da yaşanan olumsuz olayı bile biz kameralar sayesinde çözdük. Kameralarının vatandaşın güvenliği ile ilgili olduğunu herkes biliyor. Hiç kimseye zorla kamera taktırmadık ve hiç kimseye bir kuruş kamera takmadığı için ceza vermedik. Böyle bir niyetimiz yok. Yalnızca takabilenlerin takmalarını istiyoruz. Zaten biz gücümüz yettiği kadar ana güzergâhları kameralarla donatıyoruz. Mobese kameralarımız kuruldu ve her geçen gün çalışıyor, genişliyor bu sene de genişleyecek. Yani biz ana arterleri mümkün olduğu kadar kameralandırıyoruz. Ama giremediğimiz ölü noktalar, kör noktalar, tali sokalar da vatandaşın yardımını halen de istiyoruz. Vazgeçmiş değiliz. Tekrar söylüyorum kimse zorunlu değil kimseye bu iş için ceza vermeyeceğiz. Manisa hudutları dahilinde hiçbir kişi diyemez ki ‘ben bu iş yüzünden ceza aldım.’ Bu sadece vatandaşımızın güvenliği için, bu üç özel konuda ve tabi ki emniyetin çok geniş konuları var gerçekten ben başarılı bir dönem geçirdiklerini düşünüyorum bu başarıda da emniyet müdürünün ve tabi ki 24 saat çalışan polis memurlarımızın emekleri var.” dedi.