Ülkenin çeşitli illerinde okuyan Siverekli üniversite öğrencileri tarafından kurulan Siverek Gençlik Platformunun çalışmaları sonucu Cumhuriyet İlk Okuluna kütüphane kuruldu.
Siverek Gençlik Platformunun çabalarıyla İsviçre’de yaşayan ve Sivaslı olan Hüseyin Yıldız ve Ali Yıldız’ın destekleriyle Siverek Cumhuriyet İlkokuluna kütüphane yapıldı.
Siverek Kaymakam Hamza Erkal’ın açılışını yaptığı kütüphaneye Gençlik Platformu da internet üzerinden başlattıkları kampanya ile destek verdiler.
Kütüphaneye 100 adet roman ile destek veren İlçe Kaymakamı Hamza Erkal toplumsal bir birliktelikle yapılan çalışmaların daha hızlı ve güzel sonuçlar verdiğini belirterek, "Dünyanın bir ucundaki İsviçre’de yaşayan ve aslen Sivaslı olan iki kuzenin katkıları ile tamamlanan kütüphanemiz bu çalışmaların en güzel örneği. Ben şahsım adına bu çalışmalara katkıda bulunan platform üyelerine ve İsviçre’de yaşayan iki vatandaşımıza teşekkür ediyorum‘’ dedi.
Platform adına açıklama yapan Suat Gün, "Daha önce de ilçemize çeşitli yardımları olan Hüseyin Yıldız bey tekrar yardım etmek istediğini belirtiğinde, yaptığımız çalışmalar sonucu Cumhurriyet İlk Okulunun kütüphane ihtiyacının olduğunu tespit ettik. Okulumuz kütüphanesine kavuştu" dedi
Kütüphane yapılmasına katkıları olanlara plaket verildi