Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapımı devam eden Mevlana Külliyesine giderek devam eden çalışmaları inceledi.
Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa merkezde inşaatı devam eden Mevlana Külliyesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi almak için Mevlana Külliyesi Vakfı Başkanı Kasım Hafız’la görüştü. Vali Küçük, incelemelerinin ardından, burada camisi ve diğer müştemilatıyla muhteşem bir eserin ortaya çıkarıldığını belirterek, yapılan eserin ilim irfan yuvası haline gelerek Şanlıurfa’ya ışık saçacağını dile getirdi. Şanlıurfa’da Hz. İbrahim geleneğini sürdüren yapıların, inşaatı süren külliyenin benzeri yapılar olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük, “Bu yapıların ayakta kalması ve yenilerinin yapılması gerekiyor. Çünkü ruhumuzu kaybedersek geriye fazla bir şey kalmayacak. Maddi anlamda ne kadar gelişirsek gelişelim; asıl olan bizim kültürümüz, inancımız, karakterimiz ve geleneklerimizdir. İşte bu mekanlar bu ruhu yaşatmak, ayakta tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için yapılıyor. İnşallah en kısa sürede bu mekan Şanlıurfalıların hizmetine girecektir. Buraya maddi ve manevi destek verenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Vakıf Başkanı Kasım Hafız ise, vakıf olarak “Senin de bir taşın olsun” kampanyasını başlattıklarını belirterek kampanyaya destek veren Vali İzzettin Küçük’e ve diğer hayırseverlere teşekkür etti. Tüm Şanlıurfalılardan kampanyalarına destek olmalarını beklediklerini kaydeden Kasım Hafız, “Tüm Şanlıurfalılardan maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz. Allah herkesin desteğini şimdiden kabul etsin” dedi.
İnşaatta çalışan işçiler ve taş ustalarıyla da incelemeleri sırasında görüşen Vali Küçük; Şanlıurfa’ya özgü taş oymacılığıyla yapılan süslemeleri yapan ustalara teşekkür etti.