Kadışehri Kaymakamlığı tarafından Kadışehri Genç Gelişim Derneği adına hazırlanıp Gençlik ve Spor Bakanlığına sunulan ’Bozkıra Sanat da Lazım Sanatçı da’ projesi uygulamaya konuldu.
Öğrencilerin var olan yeteneklerinin farkına varmaları sağlanarak yapacakları etkinliklerle özgüvenlerinin arttırılması amaçlanan proje kapsamda düzenlenen 4 kurs programına 80 öğrenci katıldı. Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, öğrencilerin yaşadıkları coğrafi bölge, sosyal ve kültürel alan eksikliği baz alındığında akranlarına göre dezavantajlı bir grupta yer aldığını belirterek, “Projemiz kapsamında düzenlenen kurslara katılan öğrencilerimizin gerçekleştirecekleri etkinliklerle sosyal ve sanatsal gelişimleri artacak ve sanatsal etkinliklerin bir parçası haline geleceklerdir. Projemiz, kurslar aracılığıyla öğrencilerimize sanat bilincini kazandırmaya ve sanatsal potansiyellerini ortaya çıkarmaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır” dedi.
Proje kapsamında lise bünyesinde yazarlık, resim, tiyatro ve fotoğrafçılık kursları açıldığını ifade eden Kaymakam Doğan, “ Bu kurslar, 42’şer saatlik olarak planlandı. Eğitimler, bir haftalık temel eğitim şeklinde gerçekleştirilip, geri kalan zamanlarda atölye çalışmaları şeklinde devam etmektedir. Temel eğitimler uzmanlar tarafından verilirken, atölye çalışmaları proje personellerimiz ve gönüllü öğretmenlerimiz nezaretinde gerçekleştirilmektedir. Bu atölye çalışmaları öğrencilerimizin eğitim öğretim dönemindeki derslerini aksatmayacak şekilde programlanmıştır. Projemizin 7. ve 8. aylarında kursiyerlerin atölye çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları ürünler etkinlik organizasyonları için hazır hale getirilecekler. Bu hazırlıklar yazarlık kursuna basılacak kitap için edebi ürünlerin seçimi ve düzenlenmesi, tiyatro kursu için düzenlenecek müsamere provaları ve yer teminini, resim ve fotoğrafçılık kursu için sergilenecek ürünlerin seçimidir. Projemizin 9. ve 10. ayında ise yazarlık kursiyerlerin hazırladıkları metinler kitap haline getirilecek, resim ve fotoğrafçılık kursiyerlerin hazırladıkları çalışmalar sergilenecek ve tiyatro kursiyerlerinin hazırladıkları müsamere gerçekleştirilecek” diye konuştu.