Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları konfederasyonları, Ankara’da Konfederasyonlar Topluluğu Genel Merkezi’nde toplandı.
Toplantıya Konfederasyonlar Topluluğu’na üye 20 Konfederasyon Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro katılım gösterdi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Konfederasyonlar Topluluğu Genel Merkez Sözcüsü Güler Kuran, "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı, aynı zamanda Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı ve Ortadoğu Devletleri Barış Zirvesi Eş Başkanı sıfatını da taşıyan Nezaket Emine Atasoy hanımefendinin AK Parti Ankara 2. bölgeden milletvekili aday adayı olması Konfederasyonlar Topluluğu’na üye konfederasyon kuruluşlarını memnun etmiştir. Konfederasyonlar Topluluğu’na üye kuruluşlar olarak Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy hanımefendinin AK Parti Ankara milletvekili aday adayı olmasından dolayı mutlu olduğumuzu ve bu süreçte Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy hanımefendiye desteğimizin tam olduğunu kamuoyuna belirtmek isteriz" dedi.
Konfederasyonlar Topluluğu’na üye konfederasyonlar şöyle:
"Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu, İzmir Gençlik Konfederasyonu, Türkiye Engelliler Konfederasyonu, Kırım Tatar Dernekleri Konfederasyonu, Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu, Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu, Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu, Giresunlular Konfederasyonu, Karadenizliler Konfederasyonu, Anadolu Gençlik Konfederasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Türkiye Kalkınma Projeleri Konfederasyonu, Demokratik Eğitim Sendikaları Konfederasyonu, Ankara Gençlik Konfederasyonu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu, İstanbul Gençlik Konfederasyonu, Birliği Konfederasyonu."