ETÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen, “Mesneviden Pedagojik Perspektifler” konulu konferans Merkezi Derslikler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan’ın sunumu ile gerçekleşen konferansa ETÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Şahin, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.
Doç. Dr. Süleyman Doğan sunumunda, ünlü Türk mutasavvıfı Mevlana’nın hayatı, fikir ve düşünce yapısı, edebiyatımıza katkıları ve eserleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Mevlana’nın hem batıda hem doğuda nam yaptığını vurgulayan Doç. Dr. Süleyman Doğan, Mevlana’nın eserlerinin bilinilirliği üzerinde durdu. Mesnevi hakkında kırka yakın doktora, elliye yakın yüksek lisans tezi olduğunu belirten Doç. Dr. Süleyman Doğan, ayrıca çok sayıda bilimsel çalışma, panel ve konferans düzenlendiğini sözlerine ekledi.
Düzenlenen konferans sonunda Genel Sekreter Prof. Dr. Bayram Şahin, katılımı ve sunumundan dolayı Doç. Dr. Süleyman Doğan’a teşekkürlerini sundu ve günün anısına bir plaket takdim etti.