Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve İŞKUR İl Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen KOSGEB onaylı Temel Girişimcilik Eğitimleri için yapılan mülakat oldukça yoğun ilgi gördü.
AYTO Hizmet Binasında gerçekleştirilen mülakata 435 kişi katıldı. 04 Mayıs - 24 Aralık 2015 tarihleri arasında toplamda 300 kişiye, 12 grupta gerçekleşecek olan Temel Girişimcilik Eğitimin ilk 3 grubu için 75 kişi belirlendi. 19-65 yaş arasında İŞKUR’a kayıtlı olan, öğrenci, işsiz, çalışan ve emeklilerin katılabildiği Temel Girişimcilik Eğitimini almak isteyen herkes mülakata katıldı.
Mülakatta Temel Girişimcilik Eğitimi adaylarını bilgilendiren İŞKUR Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer, eğitimlerin tek şartının devam zorunluluğu olduğunu ifade ederek “Eğitimlerimiz 70 saat sürecek her gün 16.00 - 22.00 saatleri arasında yapılacak, bir gün bile devamsızlık yapmanız halinde belgenizi alamazsınız ve bir yıl boyunca İŞKUR’un düzenlediği eğitimlerden faydalanamazsınız” dedi.
AYTO Genel Sekreteri İlknur Kabasakal ise, oldukça yoğun olan talep karşısında adayların ilk mülakatta seçilememesi halinde diğer etaplar için yapılacak olan mülakat tarihlerini takip etmelerini belirterek mülakata katılan her adayın AYTO’ya kayıtlı birer girişimci olarak görmeyi temenni ettiğini söyledi.
İŞKUR’dan Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer, Şube Müdürü Hüseyin Çakır, Veri Hazırlama Memuru Kadir Soylu, İş ve Meslek Danışmanları Figen Özdemir ve Hatice Araç’ın katılımı ile gerçekleşen mülakatın sonunca eğitim alacak olan katılımcılara eğitimlerde girişimcilik ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine yönelik çalışmalar düzenlenecek.
Eğitimlerin sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB Onaylı Girişimcilik Belgesi verilecek. Girişimcilik Belgesi alan kursiyerler KOSGEB’e sunacakları projelerinin onaylanması halinde İşletme Kuruluş Desteği 3 bin TL, Kuruluş Dönemi Makine Techizat Desteği 15 bin TL, İşletme Giderleri Desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL hibe ve 2 yıl geri ödemesiz sonrasında 3 ayda bir 8 eşit taksitle ödeyebilecekleri 70 bin TL Sabit Yatırım Desteği kredisi almaya hak kazanacak.