Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle açıklama yaptı.
Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada, Dünyanın en kutsal duygularından birisi olan annelik duygusunu kazandıranların ebeler olduğunu dile getirdi.
Dünyaya gelen çocukların ilk ellerinden tutan kişilerin ebeler olduğunu aktaran Yasin Barutçu, “Ebeler, kurumlarda hemşire ile aynı birimlerde (yoğun bakımlar, ameliyathane, diyaliz, acil) çalıştırılmaktadır. Ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamamaktadır. Ebelerin de bu eğitim ve sertifika programlarına katılmaları sağlanmalıdır. Vekil ebe hemşirelerin kadro talebi en kısa zamanda karşılanmalıdır. Ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi, uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerekmektedir. Sağlık-Sen olarak bütün bu taleplerin takipçisi olacağımızı ve kazanıma dönüşene kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.
Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir. Tüm ebelerin günlerini kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, mesleğe olan sevgilerinin arttığı aydınlık bir gelecek diliyoruz. Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir.
Sağlık hizmetlerinin sunumu noktasında, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, özverili, cefakar ve yüreği insan sevgisiyle dolu Beyaz Meleklerimizin Ebeler Haftası’nı yürekten kutluyorum” dedi.