Türkiye Bilişim Derneği Erzurum Şubesi, geniş katılımlı ilk etkinliğinde SİBERSAN Bilgi Teknolojileri Bilgi Güvenliği Uzmanı Nazım Karadağ’ı ağırladı. “Bilgi Güvenliği” konulu konferansta bilgi ve bilginin güvenliği, mevzuattan uygulamalara değin geniş bir yelpazede ele alındı. Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans yoğun ilgi ile karşılandı.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Erzurum Şubesi, günümüzde yeni iletişim teknolojileri esaslı tüm uygulamalarda gündemde yer alan “bilgi güvenliği” konusunda düzenlemiş olduğu etkinlikle alan uzmanları ve öğrencileri bir araya getirdi. SİBERSAN Bilgi Teknolojileri Bilgi Güvenliği Uzmanı Nazım Karadağ, 11 Mayıs 2015 tarihinde Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansta bilgi güvenliği yönetim sisteminin gerekliliği üzerinde dururken, konuyu istatistiki bilgilerle zengin bir içerikte ve görsel sunumlarla ele aldı. Konferansa TBD Erzurum Şubesi Başkanı Prof. Dr. Üstün Özen, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, TBD Erzurum Şubesi üyeleri, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasında Türkiye Bilişim Derneği bünyesinde Erzurum’da yapılanmaları kapsamında alana ilişkin yapmayı planladıkları etkinlikler konusunda değerlendirmelerde bulunan TBD Erzurum Şubesi Başkanı Prof. Dr. Üstün Özen, özellikle günümüzde “bilişim” ve “güvenlik” konularının önemine işaret ederken, alan uzmanlarını bir araya getiren bu konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Bilgi güvenliği konusunda istatistiki değerlendirmelerde bulunan SİBERSAN Bilgi Teknolojileri Bilgi Güvenliği Uzmanı Nazım Karadağ, konuklara siber eylem planı çerçevesinde sunum yaparken, özellikle mevzuatta bilgi güvenliği konusundaki açıklara dikkat çekti ve bu alanda acilen standartların geliştirilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Yönetim sistemlerinin günümüzde tüm yönetsel süreçlerde farklı açılımlar sağladığını belirten Karadağ, bilgi güvenliği yönetim sisteminin gerekliliğini örnekler eşliğinde vurguladı. ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardının geliştirilmesi sürecini ayrıntılı olarak açıklayan Karadağ, bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulmasında dikkat edilmesi gereken hususlara da değindi. Konferans, konukların yönelttikleri sorulara verilen yanıtların ardından TBD Erzurum Şubesi Başkanı Prof. Dr. Üstün Özen’in Karadağ’a Teşekkür Belgesini sunmasıyla sonlandı.