SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), "Arda Boyları" balesini sanatseverlerle buluşturdu.

Trakya yöresine ait çok sevilen türkülerden biri olan Arda Boyları’nın hikayesini ve müziğini modern dansla harmanlayan ve birbirlerine âşık iki genç olan Halime ve Recep’in hikayesini anlatan Arda Boyları balesi, Samsun’da Özgür Adam İnanç’'ın reji ve koreografisiyle sahnelendi.

Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar, Çalın Davulları, Dere Geliyor Dere gibi sevilen türkülerin çok sesli müzik ile halk müziği senteziyle yorumlandığı Arda Boyları’nın müzik düzenlemesini İsmail Sezen ve Arda Erdem yaptı.

Kareografisi ve rejisi Özgür Adam İnanç tarafından gerçekleştirilen eserin , dekor tasarımı Hakkı Kandır, kostüm tasarımı Gülnur Çağlayan, ışık tasarımı ise O. Murat Yılmaz’a ait.

Eserde, Ilgaz Erdağ ve Merve Gürer ''Halime'', Erkin İnan, A.Cem Şenoğlu ve Orçun Ünal ''Recep'', Ana Gorgiashvili ve Nazmiye Kıratlı Khozashvili ''Anne'', Orkun Baydoğan ve Y.Emre Örgüt ''İsmail'', Zeynep Bengier ve Arzu Kaya ''Fatma Kadın'', David Khozashvili ve Y.Emre Örgüt ''Ağa'', Damla Oktay ve Özlem Özdemir ''Zehra'', Orkun Baydoğan, Serkan Bucuga ve Yiğit Erhan ''Cemil'' rolleriyle dönüşümlü olarak sahne aldı.

Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen baleyi çok sayıda sanatsever izledi.