MCD Gençlik Kulübünün internette düzenlediği Türkiye Gençlik Ödülleri kapsamında 6 milyon oy kullanıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ’Türkiye’nin En İyi Belediye Başkanı’ dalında yüzde 45 oyla birinci seçildi.
İnternetten yapılan yarışmada, 47 dalda 6 milyon 75 bin 971 oy kullanıldı. ’Türkiye’nin En İyi Belediye Başkanı’ dalında gençlerin tercihi, gençlere yönelik projeleriyle Eskişehir’i Avrupa’da ön sıralara getiren Yılmaz Büyükerşen’den yana oldu. Bu dalda toplam 85 bin 258 oy kullanıldı. 38 bin 105 oy alarak 1. sırayı alan Büyükerşen’in en yakın rakibi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise 6 bin 891 oyla 4. sırada yer aldı.
Ödül töreni, 22 Şubat 2015 tarihinde Türkiye’nin en büyük gösteri merkezi olan Küçükçekmece’deki 10 bin kişilik Arena Mega’da gerçekleşecek. Törende ayrıca gençlerin oylarıyla dallarında birinci seçilen Şebnem Ferah, Ozan Doğulu, Çağatay Ulusoy, Manga, Cüneyt Özdemir, Gülse Birsel ve Sözcü Gazetesi de ödül alacak.