Dünya Kırış rekortmeni 58 yaşındaki Ali Bahçetepe, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Şehitleri için dünya kırış rekoru denedi. Rekor denemesinde Guinness Türkiye temsilcileri de hazır bulundu. Kendisine ait göğüs üstü tek vuruş rekorunu 36 beton bloktan 37’ye çıkaran Bahçetepe Guinness Türkiye ekibinin önünde rekorunu kırarak kendisine ait rekoru da bir blok ile geliştirdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde iki rekor denemesi yapan Dünya Kırış Rekortmeni Ali Bahçetepe, önce ‘Göğüs üstünde 16 adet beton bloğun zamana karşı kırılması’ denemesinde daha önce Avustralyalı bir sporcuya ait olan ve 7 saniye 37 saliselik rekoru, 6 saniye 33 saliseye ile kırarak yeni rekortmen oldu. Bu rekor denemesinin ardından kendisine ait ‘Göğüs üstü tek vuruşta en fazla beton bloğun kırılması’ kategorisinde daha önce kendisine ait olan 36 beton blok sayısını 37’ye çıkardı. Mehter Marşı eşliğinde platforma çıkan Ali Bahçetepe, üst üste dizilmiş 37 adet beton bloğu tek vuruşta yerle bir etti.
"REKORLAR KIRMAYA DEVAM EDECEĞİM"
58 yaşındaki dünya rekortmeni Ali Bahçetepe rekorlarını Çanakkale’de şehit düşen Mehmetçiklere armağan ettiğini söyledi. Bahçetepe, “Daha önce Avustralyalı bir sporcuya ait olan Göğüs üstünde 16 adet beton bloğun zamana karşı kırılması rekoru artık bana ait. Göğüs üstü tek vuruşta en fazla beton bloğun kırılması rekoru da bana aitti ve bugün bu rekoru bir beton blok ilave ederek 36’dan 37’ye çıkardım. Bugüne kadar çok rekor kırdım. Bundan sonra da inşallah değişik milli ve manevi günlerimizde rekorlar kırmaya devam edeceğim” dedi.
Ali Bahçetepe’nin rekor denemesini Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile çok sayıda üniversite öğrencisi de takip etti.