Zonguldak’ta, Kişisel Gelişim Eğitim Semineri Başarıyla Tamamlandı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Tarımsal Kalkınma Vakfı (Takva) tarafından verilen “Bireysel ve Kurumsal İmaj, Çağdaş Yönetim Stratejileri ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi” eğitim semineri Zonguldak Dedeman Otel’de açılış programı ile başladı.
Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in ev sahipliği yaptığı açılış programına; Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Emniyet Müdürü, İl Tarım Müdürü Necmi Çelik ile Takva Genel Başkanı Yaşar Dostbil, eğiticiler Prof. Dr. Hikmet Timur, Yard. Doç. Dr. Bedrettin Uluat, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube ve İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri katıldı. Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel açılış konuşmasında; “2015 yılının başından bu yana yoğun bir eğitim seferberliği başlattık. İşletme Şeflerimizi tüm Şube Müdürlüğü konularıyla ilgili bilgiyle donatmaya çalıştık. Şimdi sıra insan ilişkilerine geldi. Bu eğitimde teknik elemanlarımızın hem öğrenmesini hem de dinlenmesini amaç edindik. Hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde duygularını ifade etti.
Takva Genel Başkanı Yaşar Dostbil; “Bu seminerde ormancılık konuşmayacağız, şairin ‘insan üç beş damla kan üç beş damla su’ dediği insanı kendimizi konuşacağız diyerek konuşmasına başladı. Orman teşkilatının yaptığı vazifesi gereği mühendislik çalışmalarının dışında toplumun her kesiminden insanlarla iletişim içinde bulunduğunu, çalışanların ve bilhassa yöneticilerin gelişe bilgi ve teknolojiye ve çağdaş yönetim anlayışına kendilerini uydurmak zorunda olduklarını vurguladı. Genel Başkan Dostbil; “dünyadaki ve çevremizdeki gelişen ve değişen yönetim anlayışlarından haberdar olmak, bunu mesleğimize uygulamak, dolayısıyla insanımıza ve mesleğimize olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için böyle bir seminer programı düzenlemeyi uygun bulduk” dedi.
3 gün süren eğitim seminerinde yaklaşık 110 personele; Kurumsal İmaj, misyon, vizyon, insan ilişkileri, iletişim ve empati, problem çözme ve motivasyon ve stres yönetimi konularında eğitim verildi. Eğitimin son gününde Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel bir kapanış konuşması yaptı. Tüm Şube Müdürlüklerinin konularına ilişkin önemli noktalara değinen Bölge Müdürü Beşel, "Yaklaşık 2 aylık eğitim sürecini bu güzel ortamda taçlandırmış olduk" dedi.
Beşel, teknik elemanlar, tüm personelin her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi. Beşel, bu tür organizasyonların devamının geleceğinin altını çizdi.