AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı yeni binası düzenlenen törenle hizmete girdi.
Açılışa Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Erciş ilçe Başkanı Adnan Aydın, Van il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Erciş’teki STK temsilcileri ile çok sayıda partili hazır bulundu.
Törende açılış konuşmasını yapan AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, yeni binanın satın alınmasında destek ve katkılarından ötürü AK Parti Genel Merkezine, Milletvekili Fatih Çiftci’ye, Van il Başkanı Zahir Soğanda ile emeği geçen herkese teşkilatı adına teşekkürlerini iletti.
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise milletvekili seçimlerine büyük bir güç ve büyük bir kadro ile hazırlandıklarını belirterek, “Allah’ın izniyle 2015 Milletvekili Seçimleri’nde de Anayasayı değiştirmek için Erciş halkı oylarıyla partimize daha çok teveccüh gösterecektir. Buna kalpten inanıyorum.
Erciş halkının oyunu alan bu BDP zihniyeti maalesef Erciş halkının oyunu aldığı halde, burada belediye olduğu halde, despot bir zihniyetle 6-7 Ekim 2014 de Kobani’yi bahane ederek maalesef Erciş’te büyük bir terör estirmiştir. Erciş halkı, hiçbir şekilde layık olmadığı bir muameleyle karşı karşıya kalmıştır. Burada özellikle eski CHP zihniyetiyle, kendisinden olmayan insanların işyerlerini neredeyse işaretleyerek teker teker yakmıştır.
Dünya tarihinde görülmemiş bir terörizm estirmiştir. Ama Allah’a şükür, onların yaptıkları yanlarına kar kalmamış. Derhal hükümetimiz olaylara el atmış, öncelikle Erciş’te, Van’da olaylardan zarar gören bütün kardeşlerimizin zararları derhal tazmin etmiştir. Bu olaylarda Erciş’teki parti binamızda yakılmıştı. Yeni parti binamız hayırlara vesile olsun diyorum” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci de, AK Parti hükümetlerinin Erciş’te de büyük değişim ve dönüşüm yaptığını anlatarak, “Bugüne kadar Erciş’te, bu partide hangi kademede, hangi unvanda olursa olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hatırlanacağı üzere 6-7 Ekim olayları bahane edilerek Erciş’in her yeri yakılıp yıkıldı.
Biz demokrasi dedik, biz kardeşlik dedik, biz hukuk dedik, biz hakkaniyet dedikçe, birileri şımardı, birileri zarar vermeye başladı. Birileri terörizm estirmeye başladı. Ama ne olursa olsun kamu düzeni tesis edilecek. Suçlular da cezasını çekecek.
Bu binamızda inşallah eski ekiple, yeni ekiple bir bütün olarak Allah nasip ederse kaynaşıp Ak Parti’nin Erciş’te çok, çok daha büyük oylara ulaşması için çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti Erciş İlçe Başkanlığı yeni binasının kurdelesi Milletvekili Çiftci, İl Başkanı Soğanda ve Erciş İlçe Başkanı Aydın tarafından kesilerek hizmete açıldı.