Çukurova Belediyesi zor durumdaki vatandaşların gıda, giyim, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gıda Bankası kurdu.
Sadece yoksul ve zor durumdaki vatandaşların yararlanabileceği Çukurova Belediyesi Gıda Bankası Başkan Soner Çetin tarafından hizmete sokuldu. İhtiyaç sahibi Çukurovalılar hiçbir ücret ödemeden, başta gıda olmak üzere her türlü temizlik, giyim, oyuncak ve benzeri malzemeleri Çukurova Belediyesi binasında oluşturulan Gıda Bankası’ndan temin edebilecek. Başkan Çetin, “Gıda Bankasından yararlanmanın tek şartı çok zor durumda olmak. Gerekli tespitleri yaptırmış olan vatandaşlarımıza marketimiz açık olacak” dedi.
Çukurova Belediyesi büyük market zincirleri ve toptancı kuruluşlarla anlaşma yaparak, basit logo aşınmaları, sıradan sıyrıklar, küçük yırtıklar gibi durumlar nedeniyle satıştan kaldırılan her türlü gıda ürünleri Gıda Bankası’nda değerlendiriyor. Ürünler Çukurova Belediyesi’ne getirilerek büyük marketlerde olduğu gibi Gıda Bankasının reyonlarına diziliyor. Yoksul ve yardıma muhtaç olduğu muhtarlıkların yaptığı araştırma sonucu anlaşılan vatandaşlara birer kredi kartı veriliyor. Vatandaş da gelip isterse kartındaki kredinin yüzde 70’ini gıda, kalanını giyim için harcayabiliyor.