Nazilli Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen kök hücre nakli ameliyatından başarılı sonuç elde edildi.
Sigara içicisi olan hasta Bahtiyar Sürücü, bulger (budama) hastalığı nedeni ile 2 ayağını kaybetti. Hastalık el parmak uçlarına sıçradı. Hasta Nazilli Devlet Hastanesinde Kalp Damar Cerrahi servisine başvurarak kalp damar cerrahı uzmanı Opr. Dr. Nail Sirek tarafından muayene edildi.
Hastaya kök hücre nakli yapılması kararlaştırıldı. Nazilli Devlet Hastanesi kalp ve damar cerrahı Opr. Dr. Nail Sirek yaptığı açıklamasında, “Hastamız 34 yaşında Bahtiyar Bey, bir sigara içicisi idi. Yaklaşık 12 yaşından beri sigara içiyor. Yaklaşık 4 yıl önce de sigarasını bıraktı. Ancak bu sigara içenlerde görülen bir hastalık olan bulger hastalığına yakalandı. Halk arasında ki adı ile budama hastalığına yakalandı. Bu hastalık bir damar hastalığı damar iç duvarını tutan ve ilerleyen bir hastalık. Önce bu hastalıkta el parmaklarından başlayarak ağrılar başlıyor, daha sonra ampitasyon dediğimiz kesilmelere gidip yavaş yavaş bu kesilmeler yukarılara doğru gidiyor. Bu hastamızda maalesef hastalığın ilerlemesi nedeni ile 2001 de başlayan hastalık sonucunda her iki ayağını da diz üstü seviyesinden kaybetti. Ben hastayı gördüğümde el parmaklarında başlamıştı. Tabi sigarayı bırakmıştı ama hastalık ilerlemeye devam ediyordu. Şikayetleri ve ağrıları vardı. Bu bulger hastalığının tedavisinde medikal ilaç tedavisinin yanında bir takım cerrahi tedaviler uygulanmakta. Hastamız bunları cerrahi tedavisi zamanında kullanmış. Buda bir başarı sağlamıyor. Bu hastalığın tedavisinde en son yenilik kök hücre nakli. Kök hücre her insanda bulunan kemik iliğindeki hücrelerdir. Nazilli Devlet Hastanemizde bu hastamıza böyle bir yöntem uyguladık. Kendi vücudundan ve kemik iliğinden kalça kemiğinden belirli bir miktar 100 cc kadar kök hücresini, kemik iliğini aldık. Onu özel yöntemlerle temizledik ve hastalıklı olan bölgeye her iki koluna enjeksiyon ile damar yolu boyunca kök hücreyi verdik. Amaç böylece yeni damar oluşmasını sağlayarak hastamızı şikayetlerinden arındırmak. Ve yaralarının iyileşmesini sağlamak. Hastalığının ilerlemesini engellemek. Bu hastanemizde ilk defa yaptığımız kök hücre naklimiz de Bahtiyar Sürücüye nasip oldu.Tabi sonuçlar hemen ortaya çıkmıyor. Yavaş yavaş bir iki ay sonra sonuçları ortaya çıkıyor” dedi.
‘’SİGARA İÇENLER BENİM DURUMUMU DA GÖRSÜNLER VE SİGARA İÇMEYİ BIRAKSINLAR’’
Hasta Bahtiyar Sürücüde bir halsizlik hissetmediğini belirterek, “34 yaşındayım çok küçük yaşlardan buyana sigara bağımlısı idim. İki ayağımı kaybettim. Şimdi de el parmaklarıma sıçradı. Nazilli Devlet Hastanesine başvurdum. Doktorum Nail Bey tedavime başladı. Bana Kök Hücre olayını anlattı. Bende kabul ettim. Kök hücre nakli gerçekleştirildi. Şu anda ise eski durumuma göre çok iyiyim. Ağrılarım azaldı. İnşallah sağlığıma kavuşacağım. Sigarada içmiyorum. Sigara içenlere de sigara içmeyi hiçbir zaman tavsiye etmiyorum. Ve bırakmalarını öneriyorum. Bakım benim durumuma ayaklarımı kaybettim. Sigara içenler benim bu durumumu görsünler ve sigara içmesinler. Ben sigarayı bırakmak için her yolu denedim ama bırakmadım. Sigarayı beyinde bırakmak gerekiyor. Ben bu hastalığa yakalanmazdan önce soğuk demirci ustası idim. Günde 3 paket sigara içiyordum. Sigara içenler benim durumumu da görsünler ve sigara içmeyi bıraksınlar” dedi.
‘’HASTAMIZA ŞİFA VERDİĞİMİZ İÇİNDE ÇOK MUTLUYUZ’’
Dr. Nail Sirek açıklamasını sürdürerek, “Bu tür ameliyatlar şu anda sadece Üniversite hastanelerimizde yapılabilmekte. Ancak biz Aydın il genelinde ilk kez Nazilli Devlet Hastanemizde bu ameliyatı başarılı bir şekilde yaptık. Hastamıza şifa verdiğimiz içinde çok mutluyuz. Bu hastamız hastane hastane çok dolaşmış. Gitmediği Üniversite hastanesi kalmamış. Çok ta fayda görmemiş. İnşallah bu ameliyattan fayda görecek. Bu hastalıklar toplumumuz da sık görülen bir hastalık. Özellikle sigara içen genç erkeklerde sıkça görülen bir hastalık.Biz hastanemizde bundan böyle bu metodu, bu tedavi yöntemini hastalarımıza uygulamayı düşünüyoruz. Hastanemiz yönetiminin de bize verdiği destek nedeni ile teşekkür ediyorum” dedi.
‘’AMACIMIZ HASTALARIMIZI SAĞLIKLARINA KAVUŞMALARINI SAĞLAMAKTIR’’
Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi ve Başhekimi Opr. DR. Şafak Çalışkan’da, “Hastanemiz Kalp Damar cerrahı Opr. Dr. Nail Sirek bize bir hastasına kök hücre nakli yapmak istediği belirterek başvurdu. Bu bizde büyük heyecan uyandırdı. Araştırdık. Uygun bulduk ve bu olayı Genel sekreterliğimiz ile de paylaşarak olumlu cevap alarak hastanedeki alt yapımızı oluşturduk. Kalp damar cerrahımız Opr Dr. Nail Sirek Bahtiyar Sürücü isimli hastamıza başarılı bir kök hücre nakli gerçekleştirdi. Bu tedavi yönteminden olumlu bir sonuç aldığımızda bu kök hücre nakillerimize devam edeceğiz. Amacımız hastalarımızı sağlıklarına kavuşmalarını sağlamaktır” dedi.