Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Nevşehir Meslek Yüksekokulu, Gülşehir Meslek Yüksekokulu, Ürgüp Erol ve Sebahat Toksöz Meslek Yüksekokulu, Avanos Meslek Yüksek Okulu, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan toplam 2 bin 526 öğrenciyi mezun etmenin gurur ve heyecanını yaşadı.
Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Spor Merkezinde düzenlenen törene; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, üniversitemiz akademik birim yöneticileri, akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, davetliler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Üniversite mezunları adına Fen Edebiyat Fakültesi Lisans programları birincisi Ayşe Çekiç’in ve Öğrenci Konseyi Başkanı İlhan Aktaş’ın konuşmalarının ardından tören Rektör Kılıç’ın açılış konuşmalarını yapması ile başladı.
"EN BÜYÜK YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR"
Mezun olan öğrencileri kutlayarak, öğrencilere hayatlarında başarılarının devamı temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Her kademesi özveriyle bezeli olan eğitim-öğretim süreci; ailelerin desteği, hocaların bilgisi ve öğrencilerin emeğinin ürünüdür. Özverisiyle bu sürece dâhil olan herkesi huzurlarınızda kutluyorum” dedi.
Toplumların gelişmesi noktasında üniversitelerin önemine değinen Kılıç, mesleki donanımın ve özgün bakış açıları kazandırma özelliğine sahip olan üniversitelerin, bireyi hayata hazırlayan önemli kurumlar olduğunu söyleyerek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti. Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kurulduğumuz günkü azim ve heyecanımızdan bir şey kaybetmeden çalışmalarımızı yerine getiren bir kurum olarak, sayısız başarıya imza atmış bulunuyoruz. Kuşkusuz bu, bir ekip işidir. Bu ekibin göz önünde olan üyeleri hocalarımız, öğrencilerimiz, idarecilerimiz, personelimiz ve hayırseverlerimizdir. Beri yandan bu ekip, öğrencilerimizi destekleyen ailelerimiz, yöre halkımız ve topyekûn milletimizdir.Her anlamda genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak 8 yıl gibi kısa bir sürede sayısız başarıya imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akranları arasında üst sıralarda yer alan üniversitemiz, gıpta ile takip edilen gelişme ve ilerlemeler kaydetmiş durumda. Gerek fizikî gerekse bilimsel, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda yaptığımız çalışmalarla hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkılar sağladık. Bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin katlanarak artıyor olması üniversitemizin yüksek öğretim kurumları arasında saygınlığını önemli ölçüde arttıran gelişmelerdir. Ulusal ve uluslararası sempozyumlar, konferanslar, seminerler, paneller ve sergilerle bölgemiz artık kongre ve kültür turizminin öncü merkezlerinden biri haline gelmiştir. Üniversitemizin elde ettiği başarılar, öğrencilerimizi de doğrudan etkilemektedir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şahsım adına şunu söyleyebilirim ki öğrencilerimiz, yarın iş hayatına atıldıklarında kalitelerini başarıyla ortaya koymaktadırlar. Nitekim bazı öğrencilerimizin mezuniyetlerinin ardından yaptıkları başarılı çalışmalarla ilgili haberlerini alıyoruz ve bu bizi ziyadesiyle memnun etmektedir.”
Vali Mehmet Ceylan ise, üniversiteden mezun olan öğrencileri kutlayarak, kendilerine hayatlarında başarılarının devamını diledi. Vali Ceylan “Bugün Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizde gençlerimizin bu mutlu ve heyecanlı gününde sizlerle birlikte olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Sizleri mezun etmenin de gururunu hep birlikte ayrıca yaşıyoruz. Burada aldığınız eğitimle hayata yeni bir adım atarak, başarınıza büyük katkılarda bulundunuz. Yavrularımızın çok önemli olan eğitim hayatını tamamlamalarına büyük katkıda bulunan değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Siz değerli öğrencilere ve gençlere de bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, akademik birim yöneticileri ile birlikte dereceye giren öğrencilere plaketlerini verdi.
2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında mezun olan öğrenciler adına Mezuniyet Kütüğüne üniversite birincisi Ayşe Çekiç’in plaka çakmasının ardından tören, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Andı’nın okunması ve mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti.
Daha sonra mezun olan öğrenciler mezuniyet coşkusunu hep birlikte keplerini havaya atarak kutladı. Bu heyecanı törene katılan aileleri ile birlikte paylaşan öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.
Tören öğrencilerin ve katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmeleri ile son buldu.