Sosyal medya üzerinde kısa zamanda fenomen olan ve özellikle Twitter’daki takipçi sayısı iki milyona yaklaşan 21 yaşındaki İzmirli genç Alaattin Çağıl’ın ünlüler peşini bırakmıyor.
İzmir’de yaşayan 21 yaşındaki genç sosyal medya uzmanı Alaattin Çağıl, bugünlerde sosyal medya üzerinde en çok konuşulan kişiler arasında yer alıyor. Özellikle milyonlarca kullanıcısı olan twitter’i etkin bir şekilde kullanan Çağıl’ın attığı bir twit, dakikalar içerisinde yüzlerce kişi tarafından hem retwetleniyor hem de favorilere ekleniyor.
Yaşar Üniversitesi Gıda Teknolojileri Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan genç sosyal medya uzmanının hesaplarındaki takipçi sayıları da dikkat çekiyor. Alaattin Çağıl’ın özelikle Twitter hesabında yaklaşık iki milyona yakın takipçisi bulunurken, Facebook’ta 300 bin aşkın, Instagram da ise 135 bini aşkın takipçisi bulunuyor.

BİRÇOK ÜNLÜ PEŞİNDE
Profesyonel olarak sosyal medyayı iki yıldır kullanan Çağıl, kısa zaman da fenomen hale gelince, bu durum birçok ünlünün de dikkatinden kaçmadı. Herkesin yakından tanıdığı sanatçılar genç sosyal medya uzmanını takip ederken, yakın temasa geçen bazı ünlüler Çağıl’dan projeleri ve çalışmaları için destek istiyor.

NASIL FENOMEN OLDU?
Çağıl, 7.1 milyon kullanıcı arasında Türkiye 236’sı oldu. 21 yaşındaki Alaattin Çağıl, sosyal medya da kısa sürede nasıl fenomen olduğunu İhlas Haber Ajansı (İHA)’na anlattı. Sosyal medyaya ilk önce Facebook üzerinden başladığını anlatan Çağıl, kısa zamanda ilerlediğini kaydederek “Facebook o zaman çıkmış en iyi sosyal medya platformuydu. Buradan ilerleye ilerleye bazı noktalara geldik. Tabi bu noktada yaptığım mesleğin DJ’liğinde payı vardı. Burada yaptığım müzikleri nasıl dinletirim gibi bir düşünceyle stratejiler geliştirdim. Zamanla bu stratejim Twitter, Facebook, İnstagram ve diğer sosyal medya platformlarına yansıdıkça, stratejim daha güçlü hale geldi. Şu ana kadar 1 milyonu aşkın takipçim var. Bu takipçiye nasıl ulaştığıma gelirsek; bu takipçi sayısına, dostlarım, çevrem en başta olmak üzere, ayrıca Twitter’da fenomen olan bir çok arkadaşımız bana her gün destek olmakta sağolsunlar. Onların yardımıyla zaman içerisinde bu konuma geldik” diye konuştu.

ARKADAŞLARIYLA İZMİR VE ANKARA’DA OFİS AÇTI
Sanatçılarla yaptığı çalışmaları aktaran sosyal medya uzmanı Alaattin Çağıl, “Sanatçılarla genelde single ve albüm üzerine çalışıyoruz. Bu şekilde bir strateji uygulayıp, nasıl daha iyi konuma gelebilir, nasıl daha çok dinlenir. Bu çalışmalar şarkının ismine türüne göre değişiyor. Bu şekilde çalışmalarımız oluyor sanatçılarla. İki ortağım var, Alican Sofu ve Burak Torun. Burak Torun’u da Twitter süvarisi olarak tanırlar. Üçümüz bir araya geldik. İlk önce Ankara’da bir ofis açmaya gücümüz yetti sonra İzmir’e de bir ofis açtık. Bu şekilde markaların veya sanatçıların marka yönetimini ve dijital stratejistliğini yapıyoruz. Maskort üretimi, grafik tasarımı, web tasarımı gibi hizmetler vermekteyiz” dedi.

“BİZ KİMSEYİ RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUZ”
Uzun süredir kitap yazma düşüncesinin olduğunu ve bu projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Çağıl, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Sonuçta herkes bir hizmet verip bir şey kazanmaya çalışıyor. Diğer twitter kullanıcıları ya da tüm fenomen arkadaşlarımız, abilerimiz, bilmiyorum artık kimler var, bu şekilde herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Her koyun kendi bacağından asılır. Kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Uzun süredir kitap yazma düşüncem vardı. Bunu ufak ufak hayata geçirdim. Zamanla epey birikti ve geldiğim noktada insanlara kitap içerisinden ufak ufak cümlelerimi sözlerimi paragraflarımı paylaşmaya başladım. Kitap türü olarak aşkı seçtim ve deneme yazacağım. Uzun süredir kitabım gelecek diyorum. Umuyorum ki iyi bir şekilde okurlarla buluşur.“