Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ’Yaşamın İçinden Kadın’ adlı fotoğraf yarışması tamamlandı. Yarışma sorunda dereceye girenlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.
Yarışmada Mehmet Uluyurt Kurutmacılar adlı fotoğrafıyla birinci, Dua adlı fotoğrafıyla da üçüncü olurken, yarışmanın ikincisi ise Piyano adlı fotoğrafıyla Akif Öztoprak oldu. Dereceye girenler belge ve plaketlerini Prof. Bahar Taner’in elinden aldı. Ödül töreni, Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner’in yanı sıra MERKAM Çalışanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Prof. Dr. Taner, MERKAM’ın 15 yılı aşkın bir süredir kadın sorunlarına duyarlı bir merkez olarak çok çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti ve bu çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. MERKAM olarak dördüncüsünü düzenledikleri yarışmanın ilk üç yılındaki fotoğrafları kapsayan bir katalog çalışması içinde olduklarını söyleyen Taner, yarışmaya katılan ve derece alan eserlerden oluşan katalogda 88 fotoğrafın yer alacağını söyledi. Yarışma jürisinin bu yıl gerçekleşen katılımlarla daha profesyonel bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Taner, Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Ünal, dernek üyeleri Selami Türk ve Necdet Canaran’ın yarışma jürisine dahil olduğunu kaydetti. Taner MERKAM yönetim kurulu olarak kendilerinin de jüride yer aldıklarını hatırlattı. Son olarak yarışmada dereceye giren fotoğraflarla ilgili ayrıntıları katılımcılarla paylaşan Taner, tüm eserlerin fotoğrafçılık tekniği açısından başarılı olduğunu ifade etti.
Törenin ardından yarışmaya katılan eserlerin, fotoğraf severlerin beğenisine sunulacağı sergiye geçildi. Cumhuriyet Alanı’nda bir hafta süreyle gezilebilecek sergide, farklı konularda 25 fotoğraf yer aldı.