Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından birlikte organize edilerek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine içinde bine yakın kitap bulunan Koridor Kitaplığı düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Daire Başkanı Dr.Orhan Şahin, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Karadeniz,Hastane Müdürü Rüştü Moğol ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Yeten ve davetliler katıldılar. Düzenlenen törenin ardından bir açıklama yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Yeten açıklamasında şunları söyledi:
"Bu çalışma Koridor Kütüphanesi, Hayata Renk veren ve Okul Kütüphaneleri Dergisinin başlatmış olduğu bir çalışma olup, bu projenin ilki İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde açılmış olup, Sinop Halk Kütüphanesinin tarafından ikincisi gerçekleştirilerek üçüncü olarak da ilimizde açılmış oldu. Burada asıl amaç hastanede yataklı olarak tedavi gören çocuklarımızın bu süreci kitap okuyarak vakitlerini geçirmeleri sağlanmaktadır."