Muş’un Malazgirt ilçesinde, Danişmentgazi Mahallesinde İhsan Yılmaz’a ait arsada bulunan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (VEDAŞ) ait elektrik trafosu boşaltıldı.
25 yıldır mağdur olduğu söyleyen İhsan Yılmaz, arsasında bulunan elektrik trafosu için defalarca dilekçe vermesine rağmen mağduriyetlerinin bir türü giderilmediğini söyledi. Yıllardır hukuki mücadele verdiğini belirten Yılmaz, "Hiçbir kamulaştırma veya kira bedeli verilmeden yılarca arsamı işgal ettiler. Sürekli çeşitli bahanelerle bugüne kadar geldiler. Şimdi hiçbir gerekçe sunmadan trafoyu boşalttılar. VEDAŞ yetkilileri, 2011 yılında biz burayı boşaltacağız ve kiranızı vereceğiz dediler. Ben de o zaman tamam dedim gelin kira bedelimi verin boşaltın dedim. Fakat 2011 yılından beri hiçbir işlem başlatılmadı. Kira bedelimizi ödemediler. Aksine buradaki kaçak trafoyu yenilediler ve kullanmaya devam ettiler. Ben şuan çok mağdurum bu mağduriyetim nasıl giderilecek bilemiyorum. Ben buraya arsama kaçak olarak kurulan trafo yüzünden çok zarar gördüm. Trafonun yanında evlerim var. Evlerimi kiraya veremiyordum. Çok büyük zarar gördüm. Trafo yüzünden iki defa binamın çatısı yandı. Arsam merkezi bir yer ve ben bu yerimi yaklaşık 25 yıldır kullanamıyorum. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi gelip trafoyu boşalttılar. Yetkililer verdikleri sözlerde durmadılar. Tek isteğim bu güne kadar yaşadığım mağduriyetin bir an önce giderilsin“ dedi.
VEPSAŞ Malazgirt İşletme Şefi Filit Alataş, vatandaşın mağdur olmaması için trafoyu başka bir yere taşıma işlemleri başladıklarını belirterek, “Kültür Caddesinde hali hazırda bir trafomuz vardı. Sadece yüzde 15 bir eksiğimiz kalmıştı. Buraya taşındıktan sonra bu yüzde 15 eksiğimizi de gidermeye çalışacağız. 25 yıldır burası herhangi bir kira bedeli ödenmeksizin kullanılmış. TR 37 trafosunun tahliye işlemleri yapmak için buradayız. Boşalttığımıza dair tutanaklarımızı düzenleyerek imzamızı atacağız. Dilerim ki bu vatandaşımızın mağduriyeti en kısa zamanda giderilir” şeklinde konuştu.