Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), KKTC Cumhurbaşkanlığı ve TC Kıbrıs Büyükelçiliği’nin himayelerinde düzenlenen “11. Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali”nde unutulmaz bir şan konseri verdi.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen “11. Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali”ne katılan MDOB sanatçıları, konserde seslendirdikleri şan konseriyle Kıbrıslı sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Tarihi Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirilen konserde MDOB solist sanatçıları, Bengi İspir Özdülger, Emrah Sözer ve piyanist Irina Luchin, Dumitrescu, Bizet, Puccini, Curtis ve Verdi’nin eserlerinden oluşturulan bir repertuvar seslendirdi.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, yaptığı açıklamada, “Kurum olarak desteklediğimiz Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali’nde yeniden bulunmanın sevinciyle Kıbrıslı sanatseverlere unutulmaz bir konser verdik. Katılımın yüksek olduğu coşkulu bir konserin ardından, bizlere gösterilen ilginin sıcaklığı ve Kıbrıslıların içten selamlarıyla Mersin’e dönüyoruz” dedi.