Samsunlu iş adamı Galip Öztürk, Samsunspor Kulübü’nden alacağı olan 1 milyon 262 bin lirayı bağışladığını açıkladı.
Metro Holding Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk, 2011 yılında kulübe borç olarak verdiği 1 milyon 262 bin liralık alacağından vazgeçti. Avukatı Ahmet Çavuş aracılığıyla Samsunspor kamuoyuna duyuru yapan iş adamı Galip Öztürk, zor günler geçiren kulüp yönetiminin rahat hareket edebilmesine destek vermek amacıyla bu alacağından vazgeçtiğini bildirdi.
Avukat Çavuş, Galip Öztürk’ün 1992 yılından bu yana Samsunspor’a düzenli olarak yardım yaptığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sayın Öztürk, Erkut Tutu yönetiminin takımı daha rahat yönetebilmesi için temlik koydurarak alacağının tahsili yoluna başvurmak yerine, bu alacağından vazgeçmiştir. Bu yeni yönetim için bir anlam ifade eder mi bilmiyorum ama önümüzdeki günlerde, Galip bey daha önce vermiş olduğu sözü de yerine getirerek, takımımıza bağışta bulunacağını şimdiden söyleyebilirim” dedi.
Galip Öztürk’ün, takımı yeniden süper ligde görmeyi çok arzu ettiğini ifade eden Avukat Çavuş, bu yolda takıma sadece parasal yardımda bulunmayıp, deplasmanlarda kullanılmak üzere son model bir otobüsün de Galip Öztürk tarafından geçtiğimiz günlerde kulübe verildiğini sözlerine ekledi.