Safranbolu ilçesinde TEMA Vakfı üyelerince Dünya Su Günü dolayısıyla Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve İtalya ile eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.
TEMA gönüllüleri Dünya Su Günü kapsamında “Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri”, tanıtım ve bilgilendirme stantları ile su konulu eğitim etkinlikleri düzenlerken Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da destek verdiği bir etkinlikte Hıdırlık tepesinde buluştular.
Farklı şehirlerde gerçekleşecek etkinliklerde gönüllüler, “su gıdadır”, “su doğadır” ve “su sağlıktır” mesajlarına odaklanarak, yaşamın temel kaynağı su ile orman ekosistemlerinin arasındaki etkileşimin önemine dikkat çektiler.
TEMA Vakfı Karabük İl Temsilcisi Ramazan Sinekoğlu, TEMA vakfı olarak 21 Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su Gününü Türkiye’nin 81 ilinde yaptıkları etkinliklerle kutlamaya başladıklarını söyledi.
Etkinlikleri, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve İtalya ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdiklerini belirten Sinekoğlu, “Dünyada 748 milyon insan içme suyuna, 2,5 milyar insan da temiz içme suyuna ulaşamıyor. Su tehlikesiyle karşı karşıyayız. Türkiye, 2014 yılında su noktasında sıkıntı yaşamaya başladı. İklim değişikliğinden de en çok Türkiye etkileniyor. Sularımızı ellerimizle kirletiyoruz. Biz su için dikkat çekiyoruz” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, ise herkesi musluktan su içmeye davet ederek, “Kapitalizmde insanlarımızın geldikleri son nokta ne yazık ki bu. Musluklardan tertemiz su aktığı halde onu içirmeyip onun yerine ambalajlanmış, çevreye zarar veren, Maalesef, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna bir bardak suyu taşıyan bir sisteme döndük. Oysa bizim sularımız temiz ve içilebilir. Su kaynaklarımızın başında tarım alanları bile yok. Bu nedenle ben hemşerilerimi musluktan su içmeye davet ediyorum. ” dedi.