Siirt’te, 29 Mayıs 2015 tarihinde sona erecek tarımsal yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağlanacak 10 etap kırsal kalkınma yatırım programı açıldı.
Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, 10. etap kırsal kalkınama programında bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları için 3 milyon liraya kadar destek verileceğini söyledi. Ayrıca, tohum işleme, hayvansal ürün işlenmesi, ürünleri işlenmesi, hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımların destekleneceğini belirten Murat, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara da 3 milyon, soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara ise 1 milyon liraya kadar destek verileceğini ifade etti.
10. etap programına gerçek ve tüzel kişilerin başvuru yapabileceği belirtilirken, ayrıca hibe desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin elektronik ortamda başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı.