Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Genç Memur-Sen Siirt İl Temsilciliği, üniversitelerde yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması yaptı.
Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Siirt Üniversitesi temsilcisi Başak Hazar, şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı farklılıkların zenginlik ve ülke için manevi bir sermaye olarak algılanması gerektiğini söyledi. Eski Türkiye’nin ideolojik saplantılı ellerinin karanlık planlarını bozmak için burada toplandıklarını dile getiren Hazar, "Üniversiteli gençliği suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hatları döşeyerek bilim ortamını ifsat etmek, gençleri şiddet ve terör dalgasının dinamik gücü olarak kullanmak için kolları sıvayan karanlık şer odaklarına karşı, ‘ortak’ bir ses vermek, konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunuyoruz. Eski Türkiye’nin ideolojik saplantılı ellerinin karanlık planlarını bozmak için buradayız. Tüm siyasi provokasyonlara sosyal manipülasyonlara rağmen sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmekte kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız. Üniversitelerimiz ilmi kaygıların, insani değerlerin hayat bulduğu irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemli gençliğin yuvası olmalıdır demek için buradayız. Ve hemşerimiz Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenleri kınamak, maşa örgütlerin eliyle tezgahlanan bu alçak saldırıların, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyeceğini milletin irfanının tüm karanlığı aydınlatacağını deklare etmek için buradayız. Çünkü üniversite gençliğinin içine çekilmek istendiği tuzağa karşı onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu şiddet sarmalından uzaklaşmak için gençliğimizi ’Kitap okumaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya’ davet ediyoruz" dedi.
Daha sonra Ebul Vefa Camisi imam hatipi İbrahim Çoban tarafından şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ruhuna Fatiha okutuldu. Genç Memur Sen Siirt İl Başkanı Selçuk Yılmaz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, Kızılay Derneği Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık, Memur-Sen Siirt İl Başkanı Beşir Özyeşil ve sendika üyelerinin katıldığı etkinlik, 10 dakikalık kitap okuma etkinliği ile sona erdi.