Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman bölgelerinde yaklaşık 900 işçinin işine son verilmek istenmesi ve ardından yaşananlarla ilgili açıklama yaparak, TPİC işçilerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
TPAO ve TPİC arasında yaşandığı belirtilen sorun ve sıkıntılar ile petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle TPİC işçilerinin 31 Aralık’ta iş akitlerinin feshedilmek istendiğini hatırlatan Doğru, bu sorun karşısında işçilerin eylem başlatması, sendika ve yerel basın ile Batman kamuoyunun sorun üzerinde durması sonucu siyasiler ve TPAO yöneticilerinin ara formül bularak sorunu kısmen çözmesinin olumlu bir gelişme olarak niteledi.
Bulunan ara formülle işçilerin bir süre işbaşı yapmadan asgari ücret alacağının Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir tarafından açıklandığını ifade eden Doğru, "Bu şekildeki bir çözüm işçileri kaygılandırmaktadır. Sorunun seçime kadar dondurulduğu anlaşılmaktadır. Ancak seçimden sonra bu 900 işçi kardeşimizin durumunun ne olacağı meçhuldür. Bu nedenle sorunun acilen çözülerek 900 işçinin tekrar işbaşı yapması gerekir" dedi.
Batman kamuoyunun TPİC işçilerine tam destek vermesi gerektiğini belirten Doğru, konunun iş, aş ve ekmek sorunu olduğunu ve siyasi malzeme ve seçime endekslenmeden çözülmesini dilediklerini kaydetti.