Erzincan Veteriner Hekimler Odası’nın düzenlediği Dünya Veteriner Hekimler Günü yemekli toplantısına Erzincan ve ilçelerinde görev yapan veteriner hekim, aileleri ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Kütük, Erzincan Veteriner Hekimleri Odası olarak her yılın Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan bu günü mesleğimize ve meslektaşlarımıza yakışır bir nitelikte kutlamak ve değerli meslektaşlarımız ve aileleri ile bir arada olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duymaktayız” dedi.
Erzincan’ın yükselen hayvancılık değerini sürdürülebilir kılmak ve sorunlara zamanında çözümler üretmek adına Erzincan Hayvancılığını Geliştirme ve Güçlendirme çalışmalarını başlattık. Bu gün için ülke genelinde sayıları 30.000’e ulaşan Veteriner Hekimler olarak, Mesleğimizi icra ettiğimiz her aşamada hayvansal üretimden, hayvan sağlığı ve refahına, gıda güvenliğinden, veteriner halk sağlığı ve çevre sağlığına, hayvan sevgisi ve korunmasından, İnsan-hayvan-doğa ekolojisindeki çalışmalara kadar geniş bir yelpazede hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Yemeğe katılanlar Veteriner Hekimler ve yakınları yemekte bulunan müzik grubunun şarkıları ile hoşça bir vakit geçirdiler. Gecede düzenlenen çekilişle veteriner hekimlere çeşitli hediyeler dağıtıldı.