Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları spora teşvik etmek maksadıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlediği spor şenlikleri Gürsu’da da başladı. Adeta uçan basketçilerin gösterisi nefes kesti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Gürsu Spor Salonu’nda yapılan şenliklerin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, Gürsu Kaymakam Vekili Ziya Polat ve Gürsu’daki eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler katıldı.
Spor şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Harmancık, Nilüfer ve Osmangazi’de büyük ilgi gören şenlikleri Gürsu’da da başlatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bu sezon spor şenlikleriyle Bursa’nın tüm ilçelerinde 200 bin çocuğa ulaşmayı ve onları spora teşvik etmeyi, kötü alışkanlıklardan alıkoymayı hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, “Hedefimiz spor kenti Bursa. Geleceğimiz olan çocukların, zamanlarını iyi geçirmeleri ve lisanslı birer sporcu olmaları için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Her geçen gün tesis sayımızı ve bu tür organizasyonları artırıyoruz. Sizin en güzel şekilde yetişmeniz, kötü alışkanlıklardan korunmanız için gerekli tüm yatırımları yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Şenliğin açılış konuşmalarında söz alan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan çalışmaların sonucu olarak ilçede spor salonu ve sporcu sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Gürsu’da 26 farklı branşta 7800 sporcuyla hizmet verdiklerini, 11 farklı branşa özel yapılan 11 spor salonuyla mevcut rakamları daha da iyi seviyelere çekmek istediklerini belirten Yıldız, “Öncelikle ilçemizde çocukları sporla buluşturan bu organizasyon nedeniyle, sonra da geleceğimiz olan çocuklara verdiği değer nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.
Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici de, okullarda okuyan çocukların sportif ve donanımlı yetişmeleri için her türlü imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bilici, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece okullara spor salonu yapıp burada şenlikler başlatmadığını, hemen hemen tüm öğrencileri spor malzemeleriyle donattığını, yaklaşık 50 bin çocuğa satranç takımı dağıttığını, başarılı her öğrenciye bisiklet hediye ettiğini, eğitimi eğlenceli ve sporla bütünleşebilen bir yapıya kavuşturduğunu anlattı.
Gürsu Kaymakam Vekili Ziya Polat da, şenliklerin açılışında bir selamlama konuşması yaptı.
Latif Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Artvin yöresi oyunlarını sergiledi. Sporcular tarafından imzalanan bir forma Başkan Altepe’ye takdim edildi. Şenlikte Büyükşehir Belediyespor Basketbol Karizma Şov Grubu da sahne alarak, nefes kesen gösterisiyle çocukları büyüledi.
Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası’nda birincilik elde eden Sümeyye İloğlu, Gürsu Belediyespor Tekvando Takımı’yla birlikte hünerlerini sergiledi. Şenliklerde başarılı olan öğrencilere, madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Büyükşehir Belediye Bandosu, çaldığı birbirinden hareketli parçalarla tribünleri coşturdu. Başkan Altepe, konuşmasının öncesinde çocuklara ‘Yeşil-Beyaz, En Büyük Bursaspor’ şeklinde tezahürat yaptırdı.