Ekim ayı Kaymakamlar Toplantısı, Ardahan Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleşti.
Valilik Toplantı Salonu’nda ki toplantıya Vali Deniz ile birlikte Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri katıldı.
Vali Deniz toplantıda, 2014 yılının değerlendirilerek, 2015 yılı programları için daha etkili çalışmaların yapılmasını istedi.
Özellikle taşımalı eğitim konusunda titiz davranılması gerektiğini belirten Vali Deniz, çocukların güvenliği için kolluk birimlerinin okul taşıtlarıyla ilgili olarak denetimlerini sürekli olarak devam ettirmesi gerektiğini söyledi.
Eğitimde çıtayı biraz daha yükseltmek için motivasyonun önemine dikkat çeken Vali Deniz, maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin eğitimini sürdürebilmesi için SYD Vakıflarının bu öğrencilere destek olması gerektiğini, üniversiteye hazırlık kurslarının da ücretsiz olarak verileceğini, bunlarla birlikte eğitim de başarılı olabilmek için yapılması gereken her şeyin planlanmasının önemli olduğunu ifade etti.
Kömür dağıtımlarının hızlı bir şekilde yapılmasını da isteyen Vali Deniz, oturulacak evi olmayan özellikle yaşlı vatandaşlara ev yapılması için çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekti.
Vali Deniz, ayrıca Ardahan’da spor altyapısının geliştirilmesi için çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu, bu nedenle yetenekli çocukların tespit edilerek desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Vali Deniz, ağaçlandırma faaliyetleri ve sigara denetimleri konusunda da toplantıya katılan Kaymakamlar ve kurum müdürlerine çeşitli talimatlar verdi.