Adıyaman’da her yıl Sahabe Safvan bin Muattal (ra) kabrinde Kutlu Doğum etkinlikleriyle hazırlıklar bitme aşamasına geldi.
Adıyaman İl Müftülüğü ile Samsat Kaymakamlığı’nın organizesinde ve Samsat Belediye Başkanlıklarının desteği ile düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine her yıl olduğu gibi yine 50-60 bin civarında vatandaşımızın katılımı bekleniyor.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve bir çok yetkilinin katıldığı program öncesinde vatandaşların piknik yaptıkları ve namaz kıldıkları alan, yollar ve içme suyu arızaları giderilirken, alanda temizlik çalışmaları yapıldı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, vatandaşların rahat bir şekilde etkinliklere katılması, sıkıntı yaşamamaları ve programı en rahat bir şekilde izleyebilmeleri için gerekli bütün tedbirlerin alınmakta olduğunu belirtti.
Kaymakam Atak, "Çok sayıda vatandaşlarımız kutlu doğum etkinliklerine katılacaklarından, bu günü en güzel bir şekilde geçirmeleri için imkanlar ölçüsünde tedbirlerimizi alıyoruz. Alanın düzeltilmesi, yolların hazırlanması, su sisteminin elden geçirilmesi, alanın temizlenmesi gibi konularda yapılabilecek her şeyi yaptık. Bu yıl vatandaşlara Kur’an ziyafeti, ilahi ve marşlar ile şiir dinletileri sunulacak. Açık alanda bir konferans verilecek. ilimizden ve il dışından çok sayıda misafirimiz olacak ve güzel bir program sunulacak. Bu nedenle alınacak bütün tedbirleri almaktayız. Etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldığından bazı sıkıntıların yaşanması mümkün olabilmektedir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sabırlı olmaları ve görevlilerin uyarılarını dikkate almalarıdır" dedi.