Bilecik’in Bozüyük ilçe girişi ve çıkışındaki aydınlatma lambalarının bir bölümünün yanmaması ulaşım güvenliği açısından büyük tehlike oluşturuyor.
Yaklaşık bir aydın yanmayan aydınlatma lambaları, sıklıkla kazaların yaşandığı Bursa ve Kütahya kavşağında yeni kazalara davetiye çıkarıyor. Konuyla ilgili olarak belediye yetkilileri ve vatandaşların ilgili kurumlar olan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ve Karayolları’na yaptığı başvurulardan herhangi bir sonuç alınamadığı belirtiliyor. Yanmayan aydınlatma lambalarıyla ilgili olarak her iki kurumun da sorumluluğu birbirinin üzerine atması neticesinde yaşanan sıkıntıya çözüm üretilemiyor.
Vatandaşlar, ilçe girişi ve çıkışındaki aydınlatma lambalarının yanmaması nedeniyle oluşabilecek kazalardan kimlerin sorumlu olacağını bilmek istediklerini belirtiyorlar. Özellikle kavşaklarda birçok ölümlü kazanın meydana geldiğini belirten vatandaşlar aydınlatma lambalarının biran evvel çalışır duruma getirilmesini isterken yetkilileri göreve davet ediyor.
Bu arada Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) yetkilileri, arızanın kablo patlağından meydana geldiğini ve program dahilinde gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılacağını belirttiler.