Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler hakkında açıklamalarda bulunarak, AK Parti’nin Diyarbakır’da çok güçlü ve halkın umudu olduğunu söyledi.
7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, teşkilat olarak seçimlere hazır olduklarını ifade etti. Diyarbakır olarak seçim hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdürdüklerini aktaran Akar, bütün teşkilatlarla istişare halinde olduklarını ve teknik yapı konusunda seçime hazır olduklarını dile getirdi. Yeni Türkiye inşasında Diyarbakır olarak kendilerine düşen görev ve sorumluğu yerine getirme noktasında olduklarını aktaran Akar, bu manada, seçimin bir kader seçimi olarak gördüklerinin yorumunu yaptı. Akar, "Bütün Türkiye sarmış olan AK Parti heyecanı, Diyarbakır’a da sarmış durumda. Partimize yoğun bir ilginin olduğunu görüyoruz. AK Parti, Diyarbakır’da çok ciddi bir siyasi cazibe merkezi haline geldi. Diyarbakır’da AK Parti ümidin adresi olarak görülmeye başlandı. Bunun 2015 Haziran seçimlerine çok ciddi yansıması olacaktır. Diyarbakır’da bir oy patlaması bekliyoruz. Vatandaşlar, Türkiye’nin demokratikleşmesinde ve cumhuriyet tarihinde görülmemiş oranda hizmet ile karşı karşıya kalmasından dolayı büyük bir memnuniyet yaşıyor. Diyarbakır, bu hizmetleri daha fazla almak istiyor. Yeni bir anayasa ile Türkiye’nin demokratik standartlarının yükselmesi ve yeni Türkiye’nin inşası konusunda hepimiz gayret içinde olup, destek vereceğiz. AK Parti de bu manada çözümün adresidir. Çok iyi bir ekip ile biz 2015 seçimlerine hazırlanıyoruz ve başaracağız" dedi.
"HALKIN ANKARA’DAN BEKLENTİSİ YENİ ANAYASADIR"
Bölge halkının çözüm sürecinde, Türkiye’nin genel demokratikleşme standartları beklentisinin olduğunu anlatan Akar, "AK Parti iktidar olduğu günden beridir cumhuriyet tarihinin en önemli radikal adımlarını attı. Şu an Ankara kriterleri doğrultusunda Türkiye’nin demokratik ve insan hakları standartları bir hayli yükselmiş durumda. Bunların devamı noktasında 2015 seçimlerinde halkın desteğine ihtiyaç var. Diyarbakır halkı, Kürt meselesinin çözüm adresini artık AK Parti olarak görüyor. Diyarbakır halkı, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve demokratik standartların yükselmesiyle Kürt meselesinin çözüm bulacağına inanıyor. Biz de bu konuda zaten gayret içerisindeyiz. Halkın Ankara’dan beklentisi yeni anayasadır. Biz bölge halkı olarak, AK Parti’nin arkasında sıkı bir şekilde durursak, hükümet yeni bir anayasa ile Türkiye’yi mutlu yarınlara taşıyacaktır. Buna da güçlü bir inanç da vardır. 2015 seçimlerinde AK Parti’nin hem Türkiye hem de bölgede ciddi bir oy artışı gerçekleştireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.