Isparta Süleyman Demiral Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel kültürü tanıtmak ve uygulamalı eğitim vermek amacıyla tarihi konaklardan oluşan pansiyonların açılışını gerçekleştirdi.
Hacı Eyüp Evi Pansiyonu’nda gerçekleşen açılışa Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Yalvaç MYO Müdürü Doç Dr. Muhammet Sadık Akdemir, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, SDÜ öğretim üyeleri katıldı.
Yalvaç MYO Müdürü Doç Dr. Muhammet Sadık Akdemir yapıtığı konuşmada, geleneksel yemeklerin sunulacağı butik otel sayesinde hem uygulama sahasına sahip olduklarını hem de turistlere geleneksel tatları tanıtma imkanı bulduklarını belirtti. Pansiyonun özellikleri hakkında bilgiler veren Akdemir, "Üniversiteler topluma yön veren kurumlardır. Bizler de eski evleri sahiplenerek destek olmak istedik. MYO olarak belediye ile gerçekleştirdiğimiz protokol sonucunda evlerin işletmesini üzerimize aldık. Verdikleri destek ve teşviklerinden dolayı Rektörümüz, Belediye Başkanımız, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü de uzun yıllar atıl bırakıldıktan sonra restore edilen evleri turizme kazandırmak için MYO’nun çok büyük destek verdiğini söyledi. Başkan Tütüncü, projenin gerek Yalvaç’ın istihdamına gerekse vizyonuna çok ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.
Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş da yerel değerleri hayata geçirmek için yapılan organizasyonu önemli bulduğunu belirterek hayırlı olması dileklerinde bulundu.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ’ nün son yıllarda başarılı TÜBİTAK projelerinde birinci, akademik başarılarda ise Türkiye’de ilk 20’den 10’a, dünyada da 980’den 730’uncu sıralara kadar yükselerek büyüyen bir üniversite olduğunun söyledi. Rektör İbicioğlu, "Üniversite olarak bizim akademik ve sosyal liderlik misyonumuz var. Türkiye olarak dış aleme değerlerimizi tanıtmada imkansızlıklar yaşıyorduk. Bunun için en eski ve korunmuş yerlerden biri olan Yalvaç’ı dünyaya tanıtmak zorundaydık. BAKA tarafından restore edilen bu konakları Yalvaç Belediyesi, sahiplerinden satın alarak bize tahsis etti. Ortaya çok güzel değerler çıkmış.Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.