Brötanya Kürt Dostluk derneğinden oluşan bir heyet Hakkari Belediyesini ziyaret ederek Belediye Eşbaşkanlarıyla görüştü.
Kültürel ve siyasi haklarını seçilmişlere, sosyal ve siyasal yaşamın aktörlerine tanıtmak, insan haklarını savunmak, ekonomik ve sosyal karakterlere sahip ortaklık projelerine katılarak barışın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş olan ve merkezi Fransa’nın Rennes bölgesinde olan Brötanya Kürt Dostluk Derneği altı kadından oluşan bir heyetiyle Hakkari Belediyesini ziyaret ederek, belediye eş başkanlarıyla görüştü.
‘HDP’NİN TAVRI BELLİ, AKP İLE KOALİSYON OLMAZ’
Görüşmede Eşbaşkanlara, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin başarısı, Kobani ve Rojava direnişi konuları üzerine sorular soruldu. Soruları yanıtlayan Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Türkiye halklarının HDP çatısı altında toplanıp HDP’yi büyük bir başarıyla meclise taşıdığını söyledi. Fransız heyetin, tek başına hükmet kuramayacak olan AKP’nin HDP ile koalisyon ortağı olup olmayacağı sorusuna Eş Başkanın yanıtı, HDP’nin ilk günden AKP’ye karşı tavrının belli olduğu ve böyle bir koalisyonun olmayacağı yönünde olduğunu söyledi.
‘BİZE İNANAN TÜM DÜNYA HALKLARI BU ZAFERE GÜÇ OLDU’
Heyetin bir başka sorusu Kobani ve Rojava direnişi üzerine olurken, eş başkanlara bu süreci nasıl değerlendirdikleri ve ne tür destekleri olduğu soruldu. Eşbaşkan Hatipoğlu da, başta Fransa halkının Kobani direnişine karşı sağduyusu ve desteklerine teşekkür ederek, soruları şöyle yanıtladı:
“Barbar DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı direnen kahraman YPG ve YPJ savaşçıları bu zaferin mimarı oldu. Tabi bizlere inanan, mazlumun yanında olan tüm dünya halkları bu zaferde destek olup buna güç olmuştur. Bizde yerelde bu savaş sürecine maddi manevi her türlü desteği sunduk ve zaferle birlikte yeni inşada üzerimize düşeni yapacağız.”
Ziyaret sonunda heyet eş başkanlara bir proje kapsamında Diyarbakır’da çocukların çektikleri fotoğraflardan hazırlanmış özel bir katalog hediye etti.