ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta faaliyet gösteren enerji üretim şirketiyle orta öğretim öğrencilerine dağıtılmak üzere 32 bin 585 kitabın alınmasının yanı sıra 20 Roman kızın umre masraflarını karşılaması amacıyla protokol imzalandı. 

Vali Ali Kaban, valilikte düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Emir Eren'e eğitime verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin daha önce kitap kampanyası gerçekleştirdiğini anımsatan Vali Kaban, şöyle konuştu:

"İlkokullar için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görevli arkadaşlarımız geçmişte sınıf kitaplığı oluşturma konusunda çalışma yaptı. Bir sınıfa 50-60 kitap düşmek üzere ortalama ilk okullarda bütün sınıflarımıza 133 bin kitap dağıtıldı. Buna da sağ olsunlar Eren Enerji sponsor oldu. Bunun devamı olmak üzere 33 bin orta öğretim öğrencisine bu yılın Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla üç ayrı kitap seçildi. Bu 33 bin kitap aslında 99 bin kitap olacaktır. Bizim Çanakkale'yi unutmamamız ve unutturmamız gerekir. Orada kazanılan zafer gerçekten çok büyüktür. Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri oralarda atıldı. Eren Enerji'ye daha önce aldıkları 133 bin kitap için teşekkür ediyoruz."

 Zonguldak'ta 14 bin Roman vatandaşın yaşadığını ifade eden Kaban, şunları kaydetti:

"Biz Mithatpaşa Mahallesi İkinci Makas mevkisini yapılacak tünel çalışmaları sırasında kamulaştırma yaptığımız zaman Roman vatandaşlarımızı fark ettik. Üniversitemizin de bu konuda çalışma yapmadığını görünce de rektörümüzle görüşerek Roman vatandaşlarımızla ilgili çalışma başlattık. Bizim içimizde yaşayan ve daha iyisine layık olan bu kardeşlerimizi bir şekilde tanıyarak ulaşmamız gerekiyor. Bu konuda yapılacak sosyal bir çalışma için Emir Eren de 'bizde destek verebiliriz' dedi. Roman vatandaşlarımıza yönelik sosyal program çalışmaları kapsamında İl Müftülüğümüzde bu vatandaşlarımızı 'umreye getirebilir miyiz' diye çalışma başlattı. Yapılan çalışma kapsamında Kur'an Kursu'ndaki bir kızımızın çalışması neticesinde 20 Roman öğrencimiz umreye gidecekler. Bununda Eren Enerji sponsorluğunda olacaktır."

Emir Eren de her zaman eğitime destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl ise eğitim alanında yardımlar yapmaya ağırlık verdik. Ben de bu kitapların çok faydalı olacağını düşünüyorum' dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Kaban ile Emer Eren arasında protokol imzalandı.