MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim Maşalacı, eğitim sisteminin yapboz tahtasına çevrildiğini söyledi.
MHP’nin eğitim kurumlarıyla ilgili endişesinin gittikçe arttığını ifade eden MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim Maşalacı, siyasal iktidarın eğitim sistemindeki istikrarsızlığı sonucunda 6 ayda bir milli eğitim müdürünün değiştiğini kaydetti. Eğitim politikalarında yapılan sürekli değişimin istikrarsızlığa neden olduğunu söyleyen Maşalacı, “Türkiye’nin her daim geleceğini düşünen, o geleceğin de Türk gençliğinin iyi yetişmesiyle sağlanabileceğini bilen Milliyetçi Hareket Partisi olarak eğitim kurumlarıyla ilgili endişemiz gittikçe artıyor. İlimizde bir Milli Eğitim Müdürlüğü makam karmaşası yaşanıyor. Altı ayda bir Milli Eğitim Müdürümüz değişiyor. 13 yıllık AK Parti iktidarının Milli Eğitim sistemindeki istikrarsızlığının sonuçları birer birer ortaya çıkıyor. Eğitim her alanda tehlike sinyali veriyor” dedi.
“İSTİKRAR İSTENİYORSA TEK ÇARE MHP’DİR”
Eğitim sisteminde sürekli yaşanan değişikliklerin öğrenci ve velilerin de kafalarını karıştırdığını kaydeden Maşalacı, şöyle konuştu:
“Sınıf geçme sistemi, kredili sistem, sekiz yıl zorunlu eğitim, 12 yıl zorunlu eğitim, 4+4+4 sistemi, OKS, TEOG, ÖSS, ÖYS, YGS, LYS, DMS, KPSS, ALES vb. sayamayacağımız bir sürü harf ve sayı sistemleriyle milli eğitimi aşureye çeviren, dershaneleri kapatıp bunları özel okula çevirerek eğitimi paralı hale getiren AK Parti, eğitimle alakası olmadığını göstermiş, sürekli eğitim sistemiyle oynayarak başarısızlığı kendine şiar edinmiştir. AK Parti’nin bu istikrarsız ve kararsız eğitim anlayışındaki süreç ilimize de yansımış, liyakatsiz ve torpilli idareciler kurumlara atanmış, ilin bir eğitim politikası oluşturulamamış, altı ayda bir milli eğitim müdürü değişmiştir. Hangi veli öğrencisinin öğretmenini altı ayda bir değiştirmek ister. Hangi öğrenci her dönem dersine farklı bir öğretmenin girmesini ister? Ancak ve ancak bunu AK Parti ve onun yandaş sendikası ister. Sürekli milli eğitim müdürü değiştirilen ilimizde bizim anladığımız başarı istenmemekte, eğitim çok da önemsenmemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz eğitimin liyakatli milli eğitim müdürü, idareci ve süreklilik arz eden bir sistemle devam etmesini istiyoruz. Mevcut bakanın bile başarısızlığından dem vurup, bir an önce değiştirilmesini savunduğu 4+4+4’ten bir an önce 1+5+3+4 sistemine geçilmesinin ülkemiz, evlatlarımız ve milli eğitimimiz için daha hayırlı olacağını düşünüyoruz. MHP iktidarı çare iktidarı olacak, devlet kurumları asla liyakatsiz kişilere emanet edilmeyecektir. Kısa vadeli ulufe dağıtır gibi idareci görevlendirmeleri asla partimizin yönetim tarzı olmayacaktır. Kastamonu halkı iyi bilmelidir ki ülkede huzur, gerçek adalet, istikrar isteniyorsa tek çare MHP’dir.”