Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri göğüs estetiği hakkında bilgi verdi.
Kadınlar çoğu zaman göğüslerinin küçük, büyük ya da sarkık olmasından şikayet ederler. Küçük ya da hiç göğsü olmayan kadınlar çoğu zaman özgüven eksikliği ve dolayısı ile mutluluk sorunları yaşadığını belirten Op. Dr. Ayşegül Sivri, büyük göğüslü kadınların ise bel ve boyun ağrıları, göğüs altında oluşan pişik ve mantar enfeksiyonları, sutyen askı izleri, yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, birtakım uyuşukluklar ve tabi ki asosyal kişilik bozuklukları ile karşı karşıya kaldığını belirtti.
Peki göğüs ne anlama gelmektedir? Neden bu kadar önemli bir organdır ?
Op. Dr. Ayşegül Sivri tarih boyunca göğüslere pek çok anlam yüklenmiştir, dedi ve ekledi; süt üretiminden dolayı bereketin simgesi, bir bebek için besin kaynağı,Göğüsler aynı zamanda kadın vücudunun en çıkıntılı bölümdür ve bu özelliği ile de kadınlarda oldukça dikkat çeken bir bölgedir diye belirtti.
Küçük göğüslü kadınlar dişiliklerinin eksik olduğunu düşünüyor!Göğüs kadınlık simgesi olarak görüldüğü için küçük göğüslü kadınlarda bilinçaltındaki göğüs algısınınzaman içinde ciddi zarar gördüğünü söyleyen Dr. Sivri bu durum psikolojiyi ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkilediğini ekledi. En nemlisi de beğenilmeme korkusu,buna bağlı olarak kurulan sağlıksız ilişkiler ve sonucunda ise farkında olmadan evlilikler erteleniyor dedi.
Büyük göğüslü kadınların çilesi de büyük!
Aşırı büyük göğüsler kadınlar için yaşam kalitesini ciddi azaltan bir durumdur. Memenin yarattığı ağırlık etkisi yıllar içinde kadında geri dönüşümü olmayan hasarlara yol açmaktadır. Op. Dr. Ayşegül Sivri bu kadınları anlamanın en etkili yolu boynumuza 5 kiloluk bir ağırlık takarak 5 dakika yürümemizden geçer dedi ve ekledi ağrının ve konforsuzluğun ne olduğunu ancak o zaman anlarız. Kısacası büyük göğüsler, kadınlarda ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir dedi.
Peki ideal göğüs boyutu ne olmalıdır? Ve bu boyuta nasıl kavuşulur? İdeal göğüs boyutu kişiye özel bir kavramdır. Kişinin kilo, boy, omuz ve kalça genişliği ile ilgili bir ölçüdür. Ayrıca kişinin kendi görüşleri de ideal göğüs boyutuna karar vermede önemlidir. Op. Dr. Ayşegül Sivri göğüs estetiği olarak ülkemizde ve dünyada en sık yapılan operasyon göğüs büyütme ameliyatıdır dedi ve ekledi en sık kullanılan metot ise silikon protez ile yapılan göğüs büyütmedir dedi. Silikon protezler sayesinde göğüsler vücut ile uyumlu doğal görünüme kavuşurlar. Göğüs küçülme ameliyatı ikinci sırada gelir. Bu operasyon ile göğüsler küçültülerek vücut ile uyumlu boyuta çekiliyor. Ameliyat esnasında her bir göğüsten 2 kiloya kadar doku çıkarılabiliyor. Göğüs küçültme operasyonu sayesinde kanser oluşturabilecek dokular azaltıldığı için aynı zamanda meme kanserinden koruyan bir operasyon olduğu unutulmamalıdır diye ekledi.O zaman bir estetik cerrah olarak soruyorum ‘Göğüslerinizi hangi boyutta isterdiniz?’