Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen "Araştırma ve Uygulama Bahçesi Tesisi Projesi" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile proje sorumluları katıldı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. İhsan Canan "Araştırma ve Uygulama Bahçesi Tesisi Projesi" hakkında Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekilere bilgiler verirken, Tarımsal alanların değerlendirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, "Amacımız Bolu’da kullanılan tarımsal alanlarda en fazla geliri getiren ürünleri araştırmak ve Bolulu çiftçilerimizi o ürünleri yetiştirmeye yönlendirmek. Bu konuda da bu projeyi önemsiyorum. Projenin hazırlanması, uygulanması ve geliştirilmesinde Valilik olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kamu ve özel sektör işbirliği sağlayarak Bolu’ya faydalı hizmetler yapmamız lazım. Böyle bir projeyi hazırladığınız için sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
"Araştırma ve Uygulama Bahçesi Tesisi Projesi", Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında imzalanacak protokol ile birlikte yürütülecek.