Hakkari’de, böbrekleri iflasın eşiğine gelip yatağa mahkum olan iki çocuk annesi Gülşen Çiçek’ten müjdeli haberler geldi.
Gazi Mahallesi Sürme Hanım Caddesindeki kiralık toprak bir evde yaşam mücadelesi veren Gülşen Çiçek, bir böbreğinin iflas etmesi ve diğer böbreğinin küçülmesi sonucu yatağa mahkum yaşamaya başladı. Durumu öğrenen Hakkari Valisi Yakup Canbolat; İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) kanalı ile yapılması gereken her şeyin yapılması için talimat verdi. Sağlık Müdürlüğü ve ASP koordineli çalışarak ilk günden beri aileyi yalnız bırakmadı. Böbrek hastası Gülşen Çiçek’in annesi böbreğini kızına vereceğini söyledikten sonra Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışma başlatıldı. Hastanın Antalya Akdeniz Üniversitesinde bir hafta önce annesinin böbreğini alarak nakil olduğu öğrenildi. İki ay Antalya’da kalacak olan Çiçek ailesinin daha sonra Hakkari’ye döneceği belirtildi.
Çiçek ailesi, kendilerine yardımcı olan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne (ASP), Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerine teşekkür etti. İki çocuk annesi Gülşen Çiçek,”Yatağa mahkum bir şekilde yaşam mücadelesi veriyordum. İki çocuğum vardı. Öleceğimden korkuyordum. Annem bana böbreğini verdi. Hakkari’deki yetkililerin devreye girmesi ile birlikte onların yardımıyla Antalya Akdeniz Üniversitesinde böbrek nakli oldum. Taburcu oldum. Ancak tedavimin devamı için iki ay daha aile olarak Antalya’da kalmamız önerildi. Hastane yakınlarında bir ev kiralayarak burada kalıyoruz. Burada kira ve diğer masraflar için ihtiyaçlarımız oluyor. Bir yardım gelirse seviniriz. Beni sağlığıma kavuşturan ve benim için elinden geleni yapan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.