Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), otizmli çocuklara eğitim desteği vermek için Uludağ Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı.
BTSO’nun Altıparmak binasındaki imza törenine ilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile BTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı. Burkay, oda olarak Bursa’ya değer katan tüm çalışmaların içerisinde yer aldıklarını ifade etti. BTSO’nun otizmli çocuklar için yeni bir eğitim projesinde yer aldığını ifade eden Burkay, “Otistik çocuklarımız, mevcut eğitim- öğretim ortamlarından yararlanamamaktadır. Bu nedenle bu çocuklarımıza uygun eğitim-öğretim programları geliştirilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Uludağ Üniversitesi ile birlikte otistik çocuklarımıza daha kaliteli eğitim imkanı sunmak, onları geleceğe hazırlamak istiyoruz” dedi.
VALİ KARALOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Üniversite olarak kente değer katan projelerin içerisinde yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Vali Münir Karaloğlu da, bu projede yer aldıkları için BTSO ve Uludağ Üniversitesi’ne teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi.
PROTOKOLE İKİ BAKAN KATILDI
Özel Eğitim Protokolü’nü Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ulcay ve Vali Münir Karaloğlu imzaladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tarafları, örnek bir projeyi hayata geçirmelerinden ötürü tebrik etti.
İş birliği protokolü çerçevesinde BTSO Eğitim Vadisi Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu’nda okul öğretmenlerine ve öğrenci velilerine eğitim verilecek. Söz konusu protokol ile otistik çocuklara verilen eğitimin kalitesinin artırılması hedefleniyor.