Bangladeş yönetimi tarafından Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ın idam edilmesi ve Mısır’daki son idam kararları Mardin’de protesto edildi.
Geçtiğimiz yıl Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın ardından Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ı da idam eden Bangladeş yönetimine tepkiler artıyor. Mardin’de faaliyet yürüten Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST-DER), Kamaruzzaman’ın idam edilmesini ve Mısır’daki son idam kararlarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.
Artuklu Karayolları Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasını avukat Menaf Baysal okudu. Bugün acılarını paylaşmak, İslam ümmetinin maruz kaldığı zulümlere sesiz kalmamak ve tepkilerini haykırmak için toplandıklarını belirten Baysal, "Darbeciler kendi katliamlarını sorgulamak yerine Müslüman kardeşlere, saldırı planı hazırlama suçlamasıyla en ağır cezaları vermeye devam ediyor. Mısır’da darbe sonrası binlerce kişiyi katleden, yüzlercesini hukuksuz tutuklama ve yargılamalar sonucunda idama mahkum eden darbe mahkemeleri ülkeyi daha karanlık günlere götürüyor. Merhum Kameruzzaman içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. Umuyor ve dua ediyoruz ki, İslam coğrafyasında ırkçı emperyalizm ile işbirliği içerisinde olan tüm kadrolar ve yönetimler kendi halklarına ihanet etmekten vazgeçerler. Merhum Kameruzzaman’ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, şahadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla hakka uğurluyor, mekanı cennet olsun diyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Kamaruzzaman için gıyabi cenaze kılındı.
Kılınan cenaze namazının ardından grup olaysız dağıldı.