Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan cinayeti ilgili Trabzon’da da kadınlar sokağa çıktı. Yürüyüş sırasında gruba tepki gösteren alkollü bir şahıs nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.
Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan için Trabzon’da 700 kişilik bir grup kadın tarafından protesto gösterisi düzenlendi. Postane önünde toplanan Trabzon Demokratik Kadın Platformu ‘Yasta Değil İsyandayız Özgecan’ın hesabını soracağız” yazılı pankart açarak ellerindeki ‘Tecavüz İnsanlık Suçudur Özgecan’ı Unutturma’, ‘Özgecan’ın hesabını kadınlar soracak’ yazılı dövizleri tutarak Meydan Parkı’na kadar ıslık ve sloganlar eşliğinde yürüdüler. Yürüyüş esnasında tepki gösteren alkollü bir şahıs ile grup arasından kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Şahıs, polis tarafından gözaltına alınırken, erkeklerinde kadınlara destek yürüyüşünde bulundukları gözlendi.
Trabzon Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Hacıbektaşoğlu, Bugün kadınların yaşam haklarını ellerinden alanlar şimdi de Özgecan’ın bir kader kurbanı olduğunu söyleyeceksiniz her yerde, fıtratında var diyeceksiniz, sizin peşinizden erkek egemen yargı girecek devreye, sizin kadın düşmanlığınıza dayanarak katillere haksız tahrik indirimi uygulamaya kalkacak. Böylece tün kadınlar susacak, size ve sizin gibi kan kokan iktidarınıza itaat edecek sanıyorsunuz değil mi? Ama yanılıyorsunuz. Asıl şimdi siz korkun kadınların öfkesinden. Özge’nin hesabını kadınlar sokakta soracak” dedi.
Grup oturma eyleminden sonra olaysız bir şekilde dağıldı.