Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı KOBİ ve Yöresel Değerler Mali Destek Programları Eğitim Toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Vali Yardımcısı V. ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya’nın, kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, ajans faaliyetleri ve destekleri hakkında genel bilgiler verdi. Toplantıya katılım sağlayan Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya BAKKA Mali Destek Programları’nın bölge için hayırlı olmasını temenni etti.
Toplantıda, BAKKA Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı, "KOBİ ve Yöresel Değerler Mali Destek Programları Bilgilendirme" sunumunun ardından Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS), proje fikrinin oluşturulması, projenin hazırlanması ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Ardından BAKKA Program Yönetim Birimi Uzmanı M. Merve Tokay tarafından proje fikrinin oluşturulması, projenin hazırlanması, mantıksal çerçevenin oluşturulması ve Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemine (KAYS) girilmesi üzerine detaylı bir eğitim gerçekleştirildi.
“2015’TE BÖLGEMİZE 13 MİLYON”
Eğitim programının son ayağı olan Bütçe Eğitimi, Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı tarafından verildi. Bütçe hazırlama esasları ve bütçe hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı açıklamalarla ve örneklerle katılımcılara anlatıldı. Çağlı yaptığı konuşmada, “27 Ocak 2015 tarihinde Mali Destek Programlarımızı ilan ettik. 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında iki bileşenli bir proje teklif çağrısı dönemi yürüteceğiz. İlk bileşen 10 milyon bütçeli KOBİ mali destek programı, ikincisi ise 3 milyon bütçeli yöresel değerler mali destek programıdır” diye konuştu.
Ayrıca toplantıda İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanı Ahmet Kubilay Çağlı ve Metin Yörük tarafından katılımcılara hazırlanan projelerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi. Katılımcılardan gelen soruların detaylı bir biçimde ve örneklerle cevaplandığı eğitim toplantısı, katılımcılara katılım belgesi verilmesiyle son buldu.